Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 5θυρο Suzuki Jimny πάει Ιαπωνία!

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 5θυρο Suzuki Jimny πάει Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Το 5θυρο Suzuki Jimny πάει Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Λέτε να έρθει στο μέλλον και στην Ευρώπη;

Advertisement
Advertisement

Το 5θυρο Jimny σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ινδία όπου και κατασκευάζεται αποκλειστικά και αυτό έχει σαν συνέπεια η Suzuki να αποφασίσει να το εξάγει στο άμεσο μέλλον και στην Ιαπωνία.

Σε σχέση με την τρίθυρη έκδοση, που στην Ευρώπη και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα πωλείται μόνο ως επαγγελματική, η πεντάθυρη είναι μεγαλύτερη κατά 34 εκατοστά, το σύνολο 3,985 μέτρα. Η αύξηση αυτή πιστώνεται εξ ολοκλήρου στο μεταξόνιο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα και τους μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει, από τις αρχές του χρόνου, ένα πλήρως ηλεκτρικό Jimny για την Ευρώπη η παρουσίαση του οποίου θα συνδυαστεί κατά πάσα πιθανότητα και με ένα facelift του μοντέλου. Που έχει παρουσιαστεί το 2018.

Advertisement
Advertisement

Στα πλαίσια αυτού του facelift ίσως κάνει την εμφάνισή της και μια υβριδική έκδοση, άλλωστε η Suzuki έχει στη γκάμα της υβριδικά σύνολα, που θα καταστήσει δυνατή την πώλησή του 5θυρου Jimny στην Ιαπωνία. Ενδεχομένως και στην Ευρώπη, εφόσον οι εκπομπές ρύπων δεν επηρεάζουν τη συνολική εικόνα της εταιρείας.

Ο στόχος της Suzuki πάντως είναι έως το 2030 να πουλά στη Γηραιά Ήπειρο 80% ηλεκτρικά μοντέλα και 20% υβριδικά. Η αντίστοιχη κατανομή στην Ιαπωνία είναι η αντίστροφη: 80% υβριδικά και 20% ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια σημαντική επέτειο γιόρτασε η Suzuki;
Παραγγελίες- ρεκόρ για το 5θυρο Suzuki Jimny
Το Suzuki Jimny θέλει να γίνει και Ford Bronco