Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 365…

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 365…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 365…

ΝΕΑ

Το 2023 ξεκίνησε κάπως… περίεργα με άσχημες ειδήσεις και έντονο προβληματισμό στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται οι αλλαγές δεν αργούν.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα με… σχολεία σήμερα και όπως διαπιστώσαμε η κίνηση επανήλθε σε επίπεδα που γνωρίζαμε, πριν τις γιορτές. Ο κόσμος επέστρεψε στην καθημερινότητα αλλά και στις δουλειές του και μία νέα ρουτίνα ξεκίνησε.

Ήδη διανύουμε το 2023 και περιμένουμε από αυτό καλύτερες ημέρες από όσες ζήσαμε τη χρονιά που μας πέρασε. Βασικά ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να μπούνε τα πράγματα σε μία φυσιολογικά σειρά.

Δυστυχώς όλο και περισσότερα προβλήματα ακούμε αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να τα ξεπεράσουμε μαζί και την τοξικότητα που υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Σεβασμός…

Ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει τα θέματά του και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Οι αλλαγές δημιουργούν ερωτηματικά ενώ ο ερασιτεχνισμός σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δυστυχώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους άσχετοι με το αντικείμενο που νομίζουν πως ακόμα και οι δημοσιογράφοι είναι πιόνια και απλά τους λένε τι και πώς θα το κάνουν. Δυστυχώς η λέξη σεβασμός δεν υφίσταται αλλά όπως λέει και ένας φίλος «να μιλάς στη γλώσσα τους για να καταλαβαίνουν».

Σε κάθε περίπτωση αλλά κοιτάζουμε μπροστά γιατί όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές κάθε… κατεργάρης κάθεται αργά η γρήγορα στον πάγκο του.

Advertisement

Πόσο μικρή είναι η ζωή…

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα να αναφερθώ και στην ξαφνική απώλεια από ανακοπή του συναδέρφου Παναγιώτη Τζένου σε ηλικία μόλις 47 ετών. Μαζί είχαμε εργαστεί από την εφημερίδα Χώρα, το κανάλι 10, την εφημερίδα Traffic μέχρι και τα Παραπολιτικά. Η απώλειά του μας συγκλόνισε. Κουράγιο στην σύζυγό του Ανδριάνα και στον γιο του…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ένα χαζός λέει ότι ξέρει και ένας που γνωρίζει ξέρει ότι λέει


 

Ακόμα πιο ψηλά στην Alfa Romeo F1, ανεβαίνει επαγγελματικά ο αεροδυναμιστής Βαγγέλης Αρβανιτάκης. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα τα νέα του καθήκοντα, καθώς αναλαμβάνει υπεύθυνος αεροδυναμικής όλου του μονοθεσίου της Alfa Romeo που θα συμμετέχει φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Έλληνας αεροδυναμιστής ήταν το 2022 υπεύθυνος μόνο για το πάτωμα.


 

Σοκ για όλους μας ήταν ο θάνατος του Ken Block στις 3 Ιανουαρίου. Ο Αμερικανός έχασε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών έπειτα από ατύχημα με snowmobile.


Απίστευτα είναι όσα ακούσαμε πρόσφατα από εκπρόσωπο Τύπου (;) εισαγωγικής εταιρείας επειδή… τολμήσαμε να ζητήσουμε να κάνουμε video για συγκεκριμένο όχημα. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας που εργάζεται. Μερικές από τις ατάκες (ήταν και πολλές) που ακούσαμε:

• Πώς από τη θεματολογία που βγάζουμε στη δημοσιότητα κερδίζουμε εμείς και όχι η εταιρεία.
• Οι παρουσιάσεις και οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε δεν είναι… premium!
• Πώς ότι και να γίνει, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε το θέμα.
• Πως πριν από τις δημοσιεύσεις να το στέλνουμε πρώτα για τσεκ!


Παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχουν πάρει οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.


Τους 150.000 Subscribers ξεπέρασε το κανάλι «Βασίλης Σαρημπαλίδης» (του… υπογράφοντα δηλαδή) στο YouTube, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα και για το περιεχόμενο που δημοσιεύει. Τελικά το κοινό αναγνωρίζει αρκεί να δημιουργείς πρωτότυπο και αληθινό περιεχόμενο.


 

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν σε εισαγωγική εταιρεία και στον τρόπο που θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ένα νέο μοντέλο, αυτό της εργασίας από το σπίτι, κάτι που όπως φαίνεται θα το δούμε σύντομα.


Τα πράγματα στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλάζουν τόσο γρήγορα που ακόμα και όσοι εργάζονται σε αυτόν δεν προλαβαίνουν τις εξελίξεις. Χαρακτηριστική η… ατάκα στελέχους εταιρείας ο οποίος είπε: «Οι αλλαγές είναι τόσο γρήγορες που αλλιώς κοιμάσαι και αλλιώς ξυπνάς…»


Το… θάψιμο πάει σύννεφο στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις με κατηγορίες ακόμα και για τα ίδια τα «μαγαζιά» που κάποιοι εργάζονται.


Πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Κατά τα άλλα συζητούμε για πράσινη ανάπτυξη, ηλεκτροκίνηση κ.λπ.


Για δεύτερη συνεχή χρονιά διακρίθηκε το portal.saracakis.gr του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Η διάκριση αφορούσε στα επιχειρηματικά βραβεία e-volution Awards 2023, όπου απέσπασε ένα Silver Award στην κατηγορία 1.1 Best in Auto, Moto & Parts.


Η μάρκα RAM η οποία κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Ωστόσο ενδέχεται με τα νέα της ηλεκτρικά οχήματα, να κάνει την κίνηση που πολλοί θα ήθελαν και κυρίως μετά τη συνεργασία με τον Όμιλο Stellantis, όλα είναι πιθανά.

Πρόσφατα αποκάλυψε το νέο της πρωτότυπο 1500 Revolution BEV το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024.


Με ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ έχουν ξεκινήσει ήδη να μεταφέρουν τα καινούρια αυτοκίνητα οι εταιρείες. Πριν από λίγες ημέρες έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα στο λιμάνι του Πειραιά.


Στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας των 4 Τροχών θα προχωρήσει σύντομα η Alpha Editions. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τα υπόλοιπα site του Ομίλου ενώ όπως μαθαίνουμε θα προστεθούν και νέα.


Οι αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα όχι απλά δεν εξελίσσονται αλλά χάνουν συνεχώς την αίγλη τους. Εύλογη και η απορία που εξέφρασε ο Πάνος Σειτανίδης…


Ωριαία αφιερώματα για το αυτοκίνητο πραγματοποίησε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Πάρις Ποντίκας και συγκεκριμένα στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή Auto Club που έχει κάθε Σαββατοκύριακο. Ακούστε την τελευταία πατώντας ΕΔΩ.


 

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 19.00-21.00 το Κανάλι 1 (90.4fm) φιλοξενεί το αγωνιστικό δίδυμο Στράτος Φωτεινέλης – Κώστας Νικολακόπουλος οι οποίοι σχολιάζουν την αγωνιστική επικαιρότητα. Σχολιάζει και ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου.


Πολύ δυναμική ήταν η παρουσία του Jetski Athens Club. Συνολικά 25 μηχανάκια με 40 αναβάτες συμμετείχαν στην πρώτη εκδρομή για το 2023, που περιλάμβανε επίσκεψη για Αγιασμό των υδάτων στην Πειραϊκή και βόλτα στην Αίγινα. Δείτε και το σχετικό video παρακάτω.

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 150.300
2. Trcoff: 62.800
3. Tractiongr: 27.900
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 14.400
6. Carotogr: 12.600
7. CarGuysGr: 12.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.450
9. Newsauto: 4.900
10. 4Τροχοί: 4.230
11. Auto Τρίτη: 3.580
12. Autobeat: 3.380
13. George Sargiannidis: 3.220
14. Panos Seitanidis: 2.400
15. Enkinisi: 1.640
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.560
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 9/1/2023 (20:00)