Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2024 θα δούμε το ηλεκτρικό Opel Grandland

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2024 θα δούμε το ηλεκτρικό Opel Grandland

ΝΕΑ

Το 2024 θα δούμε το ηλεκτρικό Opel Grandland

ΝΕΑ

Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα είναι το SUV Grandland βασισμένο στο Peugeot e-3008.

Advertisement
Advertisement

Η Opel σχεδιάζει και εξελίσσει το επόμενο ηλεκτρικό (και υβριδικό) μοντέλο της για το 2024. Πρόκειται για το ανανεωμένο Grandland το οποίο αυτήν τη φορά θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ακολουθώντας πιστά την υπόσχεση της εταιρείας για πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Το νέο Grandland αναμένεται να είναι βασισμένο στην πλατφόρμα STLA της Stellantis προσεγγίζοντας τη δομή του Peugeot e-3008. Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο SUV της Opel θα είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές εκδόσεις που θα ξεκινούν από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοση 207 ίππων και κίνηση στους εμπρός τροχούς, μέχρι δύο ηλεκτροκινητήρες και 316 ίππους με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Οι επιλογές στην μπαταρία θα είναι δύο. Η μία θα έχει χωρητικότητα 73 kWh με αυτονομία κοντά στα 525 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής μπαταρίας 98 kWh με αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Η Opel δεν αποκλείεται να ετοιμάσει και μια γρήγορη έκδοση GSe με 320 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα.

Εκτός από τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Opel θα ετοιμάσει και νέες υβριδικές εκδόσεις για το νέο Grandland. Ένα ανανεωμένο Plug-In υβριδικό και κάποιες εκδόσεις mild hybrid θα είναι διαθέσιμες με τα πολύ αποτελεσματικά σύνολα του ομίλους Stellantis που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της Peugeot.

Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό Opel Grandland αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο νέο Opel Corsa στην Ελλάδα- Όλες οι τιμές
Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο;
Οδηγούμε το ανανεωμένο Opel Corsa Electric στη Γερμανία