Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2024 χρονιά ορόσημο για μεγάλα οδικά έργα

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2024 χρονιά ορόσημο για μεγάλα οδικά έργα

ΝΕΑ

Το 2024 χρονιά ορόσημο για μεγάλα οδικά έργα

ΝΕΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση εμβληματικών έργων στους οδικούς άξονες της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 θεωρείται πως θα είναι η πλέον καθοριστική χρονιά για μεγάλα οδικά έργα, όπως ο Ε65, το Πάτρα-Πύργος, ο ΒΟΑΚ, αλλά και το Άκτιο-Αμβρακία.

Πρόκειται για κομβικά έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και φυσικά έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην προώθηση τους, λόγω της αξίας τους, τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για την οικονομία.

Σε ό,τι Αφορά στον αυτοκινητόδρομο Ε65: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται και η πρώτη παράδοση τμήματος στο βόρειο άκρο, δηλαδή από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα που θα διευκολύνει το ταξίδι στην πόλη της Θεσσαλίας. Τα έργα εκτελεί η ΤΕΡΝΑ.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στον ΒΟΑΚ: Η χρηματοδότηση για το ΒΟΑΚ, που έχει μήκος 157 χλμ., προβλέπει συμμετοχή 600 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Κίσσαμος – Χανιά, μήκους 37,5 χιλιομέτρων. Τα κομμάτια του παζλ, που θα αλλάξει τον οδικό χάρτη της Κρήτης, αναμένεται να συμπληρωθούν έως το 2026, ωστόσο η χρονιά που αρχίζει αναμένεται καθοριστική για το βασικό τμήμα Χανιά-Ηράκλειο.

Σε ό,τι αφορά στο Πάτρα-Πύργος: Ακόμα ένα εμβληματικό οδικό έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η επέκταση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος. Ο νέος άξονας μήκους 75χλμ είναι σε κατασκευή από τον Μάρτιο του 2022 και η πρόοδος του αγγίζει το 30% μέχρι το τέλος του έτους. Τα έργα εκτελούν οι ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΡ ΑΚΟΜΑ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική με το μεγάλο τούνελ