Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Erdogan αποκαλύπτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Erdogan αποκαλύπτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

ΝΕΑ

Ο Erdogan αποκαλύπτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

ΝΕΑ

Τα δύο πρώτα (από τα πέντε) ηλεκτρικά οχήματα της  νέας εταιρίας Togg σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Τουρκία παρουσίασε ο Recep Tayyip Erdogan στην περιοχή Gebze, βορειοανατολικά  της επαρχίας Kocaeli.

Advertisement
Advertisement

 

Σε μία τελετή με πατριωτική φόρτιση ο Erdogan, παρουσίασε το project, των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Togg, που πιστεύει πως θα βάλει την γείτονα στην τροχιά μεγάλων Ευρωπαϊκών  χωρών. Ο Τούρκος  Πρόεδρος μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα και την  προσπάθεια των συμπατριωτών του λέγοντας πως η Τουρκία έκανε το όνειρο 60 ετών πραγματικότητα και πρόσθεσε πως αυτή είναι μία προσπάθεια περισσότερων από 100 Τούρκων μηχανικών οι οποίοι εργάστηκαν για να υλοποιήσουν το έργο. «Δεν αγοράζουμε άδειες ή ζητάμε δικαιώματα από κανέναν. Εμείς ορίζουμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Μας εμπόδισαν τότε με το Devrim (το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας, που δεν έγινε πραγματικότητα το 1961) αλλά δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν αυτό το αυτοκίνητο».

Advertisement
Advertisement

Στην τελετή/πρεμιέρα για το Τούρκικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Togg παρουσιάστηκαν δύο μοντέλα ένα μικρομεσαίο SUV και ένα Sedan βαμμένα κόκκινο και άσπρο (τα χρώματα της σημαίας). Από τα δύο μόνο το SUV φάνηκε να είναι λειτουργικό ενώ το sedan ήταν μάλλον στατικό. Μάλιστα ο Erdogan  είναι o πρώτος που έδωσε προκαταβολή/ παραγγελία για το Sport Utility Vehicle στο οποίο κάθισε και στο εσωτερικό του.

Τον project στηρίζουν από τον Ιούνιο του 2018, πέντε γίγαντες της Τουρκικής βιομηχανίας. Είναι οι όμιλοι Anadolu, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding και όλοι είναι κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης Επιμελητηρίων και Κεφαλαίων της Τουρκίας.

Advertisement

Η Τουρκία έχει επενδύσει 112.650.000 ευρώ (750 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας ) για τη χρηματοδότηση του project και της περιφερειακής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παραχθεί σε πέντε μοντέλα με 175.000 μονάδες να παράγονται σε ένα χρόνο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες από το αυτοκίνητο του Erdogan (+video)

Hλεκτρικό SUV το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

Advertisement