Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2021 έρχεται η νέα Skoda Fabia

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2021 έρχεται η νέα Skoda Fabia

ΝΕΑ

Το 2021 έρχεται η νέα Skoda Fabia

ΝΕΑ

Ο νέος CEO της τσεχικής μάρκας προανήγγειλε το λανσάρισμα του νέου Skoda Fabia, αλλά ήταν «φειδωλός» αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποχώρηση του Bernard Maier από την κεφαλή της Skoda και την ανάληψη της ηγεσίας από τον Thomas Schafer, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αλλαγές που θα επέλθουν στη μάρκα από το Mlada Boleslav.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, ναι μεν ανακοίνωσε πως παραμένει πιστός στο μεγαλεπήβολο σχέδιο -υπό την ονομασία “Strategy 2025”- που ορίστηκε από τον προκάτοχό του, αποσαφήνισε δε πως θα το διανθίσει με κάποιες… δικές του πινελιές.

Φιλοσοφικός πυρήνας του Schafer είναι να ανταγωνιστεί τις ασιατικές και γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δια της ανάπτυξης μοντέλων που θα εντάσσονται στις μικρότερες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση, ωστόσο, δεν αφορά την επέκταση της γκάμας, αλλά το νέο Skoda Fabia. Ο νέος κραταιός άνδρας της τσεχικής μάρκας ανακοίνωσε πως η εκκίνηση της εμπορικής διαδρομής του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για το 2021, αρνήθηκε, όμως, να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Αρκέστηκε, απλώς, ν’ αναφέρει πως θα συνιστά ένα «σπουδαίο αυτοκίνητο».

Το supermini της Skoda αναμένεται να αξιοποιήσει στην πλατφόρμα MQB A0, στην οποία βασίζονται και τα συγγενικά VW Polo, Seat Ibiza και Audi A1.

Advertisement

Το ανωτέρω στοιχείο ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την ενσωμάτωση υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων 1.0 λίτρου, συνδυαζόμενων με μηχανοκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, καθώς και ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Σημειώνεται, πως το νέο Fabia ενδέχεται να επωφεληθεί και από την ήπια υβριδική τεχνολογία (σ.σ. ντεμπούταρε στο Octavia τον περασμένο χρόνο), γεγονός που θα μετριάσει τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές CO2, ενώ θα είναι μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο από τα μοντέλα αντίστοιχης κατηγορίας του ομίλου VW.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC με υβριδική τεχνολογία

Advertisement

20 χρόνια Skoda Fabia Combi: Η επιτομή της ευρυχωρίας

Skoda: Νέα επεξεργασία στον κινητήρα για χαμηλή κατανάλωση