Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC με υβριδική τεχνολογία

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC με υβριδική τεχνολογία

ΝΕΑ

Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC με υβριδική τεχνολογία

ΝΕΑ

Η γκάμα της ολοκαίνουργιας Skoda Octavia διευρύνεται με την προσθήκη και της έκδοσης με το 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα και τον 1.0 TSI κινητήρα

Advertisement
Advertisement

Η νέα έκδοση Octavia 1.0 TSI e-TEC έρχεται να ενισχύσει το περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο προφίλ του τσέχικου μοντέλου διευρύνοντας την γκάμα των εξηλεκτρισμένων εκδόσεών του.

Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί ένα 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον τρικύλινδρο 1.0 TSI κινητήρα με υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας και αλουμινένιο μπλοκ και από έναν ηλεκτροκινητήρα μίζα/γεννήτρια ο οποίος τροφοδοτείται από 48-volt μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία με την σειρά της φορτίζεται κατά την κίνηση του αυτοκινήτου από το ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας. Το υβριδικό σύστημα επιτρέπει τη διεύρυνση των σεναρίων λειτουργίας του συστήματος Start/Stop αυξάνοντας έτσι τα διαστήματα που ο θερμικός κινητήρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας προς όφελος της κατανάλωσης.

Skoda Octavia

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση του 1.0 TSI e-TEC φθάνει τους 110 PS ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση θα αποτελεί την βάση της ηλεκτροποιημένης γκάμας της νέας Octavia η οποία εκτός από τις ήπια υβριδικές εκδόσεις θα έχει και plug-in υβριδικές εκδόσεις με κορυφαία τη σπορτίφ Octavia vRS IV η οποία θα διαθέτει τον 1.4 TSI και ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση 245 ίππων και 40,8 χλγμ. ροπής.

Skoda Octavia

Διαβάστε επίσης

Advertisement

50 χρόνια από το θρυλικό Skoda 110 R

Το Skoda Enyaq iV οδηγεί το Tour de France (+video)

Advertisement

Προστασία στο δρόμο με το Skoda Care Connect