Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 2016 το νέο Toyota GT86

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 2016 το νέο Toyota GT86

ΝΕΑ

To 2016 το νέο Toyota GT86

ΝΕΑ

Πάνε ήδη τρία χρόνια από το λανσάρισμα του εντυπωσιακού GT86 που έβαλε ξανά την Toyota στον χάρτη των σπορ μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Πλησιάζει λοιπόν η ώρα για ανανέωση, κοινώς για το πρώτο facelift του σπορ κουπέ. Σύμφωνα με το περιοδικό Motoring της Αυστραλίας, αυτό θα έρθει μέσα στο 2016.

Μάλιστα, στο εν λόγω ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις ανώνυμης πηγής, που φέρεται να βρίσκεται σε υψηλή θέση στην ιαπωνική μάρκα. Σύμφωνα με αυτές, οι αισθητικές αλλαγές θα είναι εμφανείς αλλά όχι πολύ εκτεταμένες διότι το GT86 βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής με το “αφερφάκι” του, το Subaru BRZ, άρα όποιες αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων.

Advertisement
Advertisement

Τι θα αλλάξει λοιπόν; Το καπό, τα φωτιστικά σώματα, οι προφυλακτήρες, ο σχεδιασμός της γρίλιας και του διαχύτη ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης αναμένεται να ακροβολιστούν. Στο μηχανολογικό κομμάτι, θα διατηρηθεί ο δίλιτρος boxer κινητήρας αλλά με κάποιες αναβαθμίσεις που θα φέρουν αύξηση τόσο στην ιπποδύναμη (που τώρα είναι στα 200 PS) όσο και στα επίπεδα ροπής

Μένει να επιβεβαιωθεί αν θα έχουμε facelift και στο BRZ και αν η αύρα ανανέωσης των δύο μοντέλων θα έχει κοινά χαρακτηριστικά.