Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Audi Q2

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίτλοι τέλους για το Audi Q2

ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Audi Q2

ΝΕΑ

H Audi ανακοίνωσε και επίσημα ότι το Q2 δεν θα αποκτήσει και επόμενη γενιά, σε μία γενικότερη αναπροσαρμογή των πλάνων της με βάση τα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αν και ξεκίνησε με αρκετό ενθουσιασμό και υψηλές βλέψεις το 2016, το Audi Q2 τελικά δεν θα περάσει σε επόμενη φάση, καθώς η Audi φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες.

Το compact SUV το οποίο είχε ένα μικρό facelift μέσα στο 2020 θα σταματήσει να παράγεται με την ολοκλήρωση αυτής της γενιάς, καθώς η εταιρία εστιάζει σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα με αυξημένα περιθώρια κέρδους.

Την ίδια τύχη θα έχει και το Α1 το οποίο και αυτό θα σταματήσει να υπάρχει ως μοντέλο μόλις ολοκληρώσει την παρουσία του στη υπάρχουσα γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση για την παύση παραγωγής και των δύο μοντέλων έγινε από τα πιο επίσημα χείλη, τον πρόεδρο της εταιρίας Markus Duesmann, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εταιρία αποφάσισε να μην συνεχίζει να παράγει το Α1 και να μην υπάρξει διάδοχος για το Q2. Υπάρχει επίσης η απόφαση να επανατοποθετηθεί η Αudi στο premium κομμάτι της αγοράς, και έτσι θα μειωθούν τα μοντέλα της στην βάση της γκάμας και θα πληθύνουν στην κορυφή της.

Advertisement

Το Q2 δεν κατασκευάζεται μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Κίνα ως Q2L με μακρύ μεταξόνιο, ενώ στην ίδια αγορά πωλείται και ως ηλεκτρικό. Σε άλλες αγορές βγαίνει σε πολλές εκδόσεις, με την κορυφαία SQ2 να χρησιμοποιεί τον 2λιτρο TSI με τετρακίνηση και 300 ίππους.

Tόσο το A1 όσο και το Q2 θα αποσυρθούν μετά την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος της τρέχουσας γενιάς τους, και έτσι θα μείνει το Α3 ως μοντέλο εισόδου στην γκάμα της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Από εκεί και μετά η Audi θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα με τα τελευταία μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης να βγαίνουν το 2026 και την πλήρη κατάργηση των συμβατικών κινητήρων μέχρι το 2033.

Πάντως αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούν να συνεχίσουν να παράγονται στην Κίνα και μετά από αυτό το χρονικό όριο, για όσο βέβαια υπάρχει ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Audi Q2 30 TFSI vs DS3 Crossback 1.2 130 PS
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Video: Το Audi Q2 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε

Advertisement