Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Την επόμενη χρονιά ο διάδοχος της Koenigsegg Agera

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την επόμενη χρονιά ο διάδοχος της Koenigsegg Agera

ΝΕΑ

Την επόμενη χρονιά ο διάδοχος της Koenigsegg Agera

ΝΕΑ

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης o σουηδικός οίκος Koenigsegg αρκέστηκε στην παρουσίαση δύο ειδικών εκδόσεων της Regera.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα δύο μοντέλα είχαν σαν στόχο την επίδειξη του συστήματος Direct Drive καθώς και την ευρύτητα των επιλογών εξατομίκευσης που προσφέρει η εταιρία.

Ωστόσο ο Cristian von Koenigsegg δήλωσε πως η παρουσίαση του αντικαταστάτη της Agera θα γίνει στη Γενεύη το 2019. Χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε λεπτομέρειες έκανε σαφές πως το νέο μοντέλο θα είναι ταχύτερο και πιο σκληροπυρηνικό από την Agera RS και βέβαια από την υπάρχουσα Regera. Θα έχει πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα από την Regera και πιο extreme προδιαγραφές στις οποία θα συμπεριλαμβάνεται και κάποια ήπια μορφή υβριδικής τεχνολογίας.

Το πλαίσιο, ο σχεδιασμός και τα μηχανικά μέρη θα είναι καινούργια ενώ το νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη, πιο δυνατή έκδοση του twin-turbo V8 κινητήρα της εταιρίας. Δεν θα είναι πιο γρήγορο από την Regera σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα αλλά σαφώς ταχύτερο από αυτή σε μια πίστα.

Advertisement
Advertisement

Οι μόνοι πάντως που έχουν πάρει μια πρώτη ιδέα σχετικά με το νέο μοντέλο είναι οι ήδη πελάτες της Koenigsegg που βρέθηκαν στη Γενεύη και στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα για μια εικονική περιήγηση μέσω συστήματος VR. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε για ακόμα ένα χρόνο.

4143417654harpi360