Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσο έχουν κοστίσει στη Ferrari τα έως τώρα ατυχήματα;

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο έχουν κοστίσει στη Ferrari τα έως τώρα ατυχήματα;

FORMULA 1

Πόσο έχουν κοστίσει στη Ferrari τα έως τώρα ατυχήματα;

FORMULA 1

Η Ferrari έκανε πρόσφατα μία ενδιαφέρουσα πρόταση, ζητώντας το κόστος της ζημιάς από ατυχήματα κατά τη διάρκεια των Grand Prix της Formula 1, να βαραίνει αυτός που κρίνεται υπαίτιος αυτών!

Advertisement
Advertisement

Κάτι που φαντάζει ξένο με τα έως σήμερα δεδομένα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπου οι ομάδες ξόδευαν αστρονομικά ποσά. Όμως στην εποχή των ορίων στους προϋπολογισμούς και καθώς κάθε νέος… λογαριασμός από ατύχημα οδηγεί σε περικοπές σε κάποιον άλλο τομέα, μιλάμε για έναν πραγματικό πονοκέφαλο.

«Υπολογίζουμε πως η ζημιές που είχαμε έως τώρα, από τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, μέχρι τον τελευταίο στην Ουγγαρία, είναι άνω των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Και μιλάμε μόνο για το πρώτο μισό της σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο racefans.

binotto-serious-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της συνολικά 145 εκατομμύρια δολάρια, μιλάμε για σχεδόν το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού. Εύλογα λοιπόν η ιταλική ομάδα πιέζει προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.

«Υπάρχουν πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα. Η θέση μας είναι πως αν ένας οδηγός θεωρείται υπαίτιος ατυχήματος ενώ ο δικό σου οδηγός όχι, δεν θα έπρεπε το κόστος επισκευής της ζημιάς σου να εξαιρείται των ορίων προϋπολογισμών; Νομίζω πως είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να εξεταστεί η αλλαγή κανονισμών», συνέχισε ο Binotto.

Προφανώς είναι ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς, ειδικά από τη στιγμή που τα 145 εκατομμύρια δολάρια θα γίνουν 140 το 2022 και 135 το 2023. Όλα αυτά, ενώ η Ferrari είδε την SF21 του Charles Leclerc να πληγώνεται εκτενώς, όταν στην εκκίνηση του Grand Prix Ουγγαρίας η Aston Martin AMR21 του Lance Stroll έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου που μετά, έπεσε με τη σειρά του πάνω στη McLaren του Daniel Ricciardo.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Απορρίφθηκε το αίτημα της Aston Martin για τον αποκλεισμό του Vettel

Διακοπές στη Σαντορίνη για τον Russell

F1 Vlog για το Grand Prix… bowling στην Ουγγαρία!

Advertisement