Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα μας φέρει το επόμενο Nissan GT-R;

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα μας φέρει το επόμενο Nissan GT-R;

ΝΕΑ

Τι θα μας φέρει το επόμενο Nissan GT-R;

ΝΕΑ

Το Nissan GT-R μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία sportscar του πλανήτη, όμως έχοντας ήδη συμπληρώσει 12 χρόνια παρουσίας στην αγορά είναι καιρός να δούμε τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη του.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες για τον αντικαταστάτη του Nissan GT-R ξεκίνησαν ήδη από το 2014 όταν η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Concept 2020 Vision για να συμμετάσχει αρχικά στο videogame Gran Turismo και στη συνέχεια να παρουσιαστεί με «σάρκα και οστά» στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood της χρονιάς εκείνης.

Στο περιθώριο μάλιστα της παρουσίασής του στο Goodwood, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Nissan –και νυν Εκτελεστικός Διευθυντής της Aston Martin– Andy Palmer, αποκάλυψε ότι η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη κατοχυρώσει την ονομασία «R-Hybrid» προετοιμάζοντάς μας για ένα μελλοντικό υβριδικό GT-R.

Advertisement
Advertisement

Τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά από πολλή φημολογία γύρω από το μέλλον του GT-R, η Nissan αποφάσισε και πάλι να ταράξει τα νερά παρουσιάζοντας στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2018 το ένα και μοναδικό GT-R50.

Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιήθηκε μεν για να εορταστούν τα 50 χρόνια της Italdesign που ήταν υπεύθυνη για τη σχεδίασή του και παράλληλα, τα επικείμενα 50 χρόνια του GT-R, όμως ήταν ξεκάθαρες οι επιρροές από το πρωτότυπο Concept 2020 Vision, φέρνοντάς μας όλο και πιο κοντά στο τι να περιμένουμε από το νέο GT-R.

Τι θα γίνει όμως στην πραγματικότητα; Είναι σίγουρο ότι η Nissan θα παρουσιάσει και άλλα σχέδια ή ακόμη και ένα νέο πρωτότυπο, πριν μας φέρει το νέο GT-R. Όμως είναι επίσης σίγουρο ότι αυτό θα έχει πολλά κοινά στην εμφάνισή του τόσο με το Concept 2020 Vision όσο και με το GT-R50.

Advertisement

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι η υβριδική τεχνολογία (των 710 μάλιστα ίππων) που κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του GT-R50, θα είναι και αυτή που θα ακολουθηθεί στο νέο sportscar της μάρκας. Με τα άλογα να είναι ακόμη περισσότερα.

Advertisement

Το ζήτημα είναι πότε θα παρουσιαστεί το νέο Nissan GT-R. Υπάρχει πολλή μεγάλη παραφιλολογία γύρω από το αυτοκίνητο, ωστόσο είναι σημαντικό να πούμε ότι έχει ήδη δοθεί το «πράσινο φως» για την επικείμενη προσθήκη του στη γκάμα της μάρκας. Με τη βοήθεια πάντα της υβριδικής τεχνολογίας όπως προείπαμε.

Για το πότε θα το δούμε τελικά στο δρόμο, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Η πιο κοντινή –και πιο πιθανή– χρονιά είναι το 2021. Δεν αποκλείεται ωστόσο η Nissan να το πάει και πιο πίσω. Μέχρι τότε όμως, οι Ιάπωνες θα κρατούν «ζωντανό» το κορυφαίο τους αυτοκίνητο μέσω της παρουσίασης ειδικών εκδόσεων όπως η 50th Anniversary της πρόσφατης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ή μικρο-ανανεώσεων που θα του δίνουν το κατιτίς παραπάνω για να το κρατήσουν επίκαιρο.

Advertisement