Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακή έκδοση Nissan GT-R 50th Anniversary (+Video)

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακή έκδοση Nissan GT-R 50th Anniversary (+Video)

ΝΕΑ

Επετειακή έκδοση Nissan GT-R 50th Anniversary (+Video)

ΝΕΑ

Μια λαχταριστή έκδοση του GT-R με την ονομασία “50th Anniversary Edition” παρουσίασε η Nissan στην έκθεση της Νέας Υόρκης για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της σειράς που έφερε αυτά τα τρία θρυλικά πλέον γράμματα.

Advertisement
Advertisement

 

Το επετειακό GT-R που βλέπετε στις φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές παραλλαγές δύο τόνων: σε μπλε με φαρδιά λευκή λωρίδα που διατρέχει καπό, οροφή και πορτμπαγκάζ, σε λευκό με κόκκινη λωρίδα και σε ασημί με λευκή λωρίδα. Το συγκεκριμένο μπλε χρώμα μάλιστα, που το είχαμε δει για τελευταία φορά στο “R34”, επιστρέφει στα GT-R και η νέα επεξεργασία των Ιαπώνων το κάνει να δείχνει ακόμη πιο “ζωντανό”. Μην ξεχάσουμε φυσικά και τα επετειακά σήματα που κάνουν την εμφάνισή τους στο αμάξωμα αλλά και την καμπίνα του GT-R, αλλά και τις πολυάκτινες ζάντες που φέρουν επίσης μπλε λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό, με το ιδιαίτερο γκρι χρώμα των επενδύσεων να τονίζει την επετειακή έκδοση όπως και οι μοναδικές επενδύσεις σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων. Μεταξύ άλλων βλέπουμε επένδυση alcantara στην οροφή και τα σκιάδια, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα φέρουν μπροστά ανάγλυφα “50th Anniversary” στην πλάτη τους.

Advertisement

Οι αλλαγές δεν μένουν στην επιφάνεια για το επετειακό GT-R αλλά προχωρούν και στα ενδότερα του κινητήρα, ο οποίος φέρει νέους υπερσυμπιεστές που βελτιώνουν την απόδοση και την απόκριση του 24βάλβιδου V6 των 3,8 λίτρων στο χαμηλό φάσμα λειτουργίας. Η ισχύς παραμένει στους 565 ίππους.

Advertisement

Νέα είναι και η πολλαπλή εξαγωγής της εξάτμισης αλλά και τα τελικά της εξάτμισης με τα τελευταία να έχουν κατασκευαστεί από τιτάνιο. Οι αλλαγές προχωρούν και στο κιβώτιο με την αναθεωρημένη λειτουργία, όπου στο πρόγραμμα λειτουργίας “R” τα κατεβάσματα γίνονται πιο επιθετικά.

Ο αέρας ανανέωσης πέρασε και από τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις με το νέο set up να προσφέρει καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές αλλά και υψηλότερη ποιότητα κύλισης. Παράλληλα το τιμόνι έχει γίνει πιο ακριβές και γραμμικό, ενώ τα φρένα έχουν βελτιώσει το αρχικό τους δάγκωμα χάρη στη νέα τρόμπα που απαιτεί λιγότερη πίεση στο πεντάλ.

Advertisement

Η επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες αγορές με τα επίπεδα εξοπλισμού “Premium”, “NISMO” και “Track Edition”, όπου στην τελευταία ο κινητήρας αποδίδει 600 ίππους.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ιαπωνική εταιρία για την επετειακή έκδοση του GT-R.