Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαφρύτερο και πιο ικανό το ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελαφρύτερο και πιο ικανό το ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo

ΝΕΑ

Ελαφρύτερο και πιο ικανό το ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo

ΝΕΑ

H Nissan φιλοξενεί στο περίπτερό της στην έκθεση της Νέας Υόρκης το ανανεωμένο και ακόμα πιο εκρηκτικό GT-R Nismo.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοση στη γκάμα του GT-R συνοδεύεται από μια σειρά αναβαθμίσεων οι οποίες στοχεύουν την περεταίρω βελτίωση της ταχύτητάς του παρά την διατήρηση των ίδιων τιμών απόδοσης. Ο twin-turbo V6 3.8 κινητήρας που στην πιο εξελιγμένη του μορφή χρησιμοποιεί τους ίδιους υπερτροφοδότες με το αγωνιστικό GT-R GT3, παραμένει λοιπόν στους 600 ίππους αλλά έχει βελτιωμένη καμπύλη απόδοσης. Αναβαθμισμένο είναι το λογισμικό του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη προκειμένου να βελτιώσει περεταίρω την ταχύτητα αλλά και την ομαλότητα των αλλαγών.

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία της ανανεωμένης έκδοσης είναι η μείωση του βάρους, κάτι που όλοι γνωρίζουμε πως παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα σπορ αυτοκίνητο. Αρκετά εξωτερικά τμήματα όπως τα εμπρός φτερά, οι προφυλακτήρες, η οροφή, το πορτπαγκάζ και η πίσω αεροτομή που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα έχουν υποστεί επιπλέον μείωση του βάρους εξοικονομώντας 10,5 κιλά ενώ η προσεκτική αναθεώρηση σχεδόν σε κάθε επιμέρους τομέα έχει επιφέρει επιπλέον μείωση 20 κιλών. Έτσι το νέο GT-R Nismo είναι κάτι παραπάνω από 30 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με πριν ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί και η αεροδυναμική του απόδοση χάρη σε σειρά μικρότερων ή μεγαλύτερων αλλαγών – όπως οι αεραγωγοί στα φτερά – που δημιουργούν υψηλότερη κάθετη δύναμη αλλά και βοηθούν στην καλύτερη ψύξη κινητήρα και φρένων.

Advertisement
Advertisement

Η ανανέωση φυσικά έχει αγγίξει τόσο την ανάρτηση όσο και το σύστημα διεύθυνσης ενώ μεγαλύτερα είναι και τα κεραμικά φρένα της Brembo. Τέλος αποκλειστικά σχεδιασμένες για το GT-R Nismo είναι οι νέες ζάντες 20 ιντσών της RAYS στις οποίες έχουν φορεθεί και φαρδύτερα ελαστικά της Dunlop.

 

Advertisement