Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Volvo με το V40;

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα κάνει η Volvo με το V40;

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Volvo με το V40;

ΝΕΑ

Η Volvo αναζητά μια “δημιουργική” λύση στην ενίσχυση των πωλήσεων του V40, χωρίς όμως να παρεμποδίζει την πορεία του XC40. Οι ημέρες του πρώτου πάντως φαίνεται να είναι αριθμημένες. Το μικρομεσαίο hatchback πιθανότατα θα δώσει τη θέση του σε ένα ανανεωμένο μοντέλο με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κάτι σαν το V40 Cross Country.

Advertisement
Advertisement

Η σουηδική φίρμα κάνει λόγο για ένα coupe crossover, αν και η Volvo δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη εάν πρόκειται για έναν εντελώς νέο διάδοχο. Ο επικεφαλής της Volvo στην Ευρώπη, Lex Kerssemakers, αναφέρθηκε στο αινιγματικό μέλλον του V40. Η εταιρία «θα χρειαστεί πιθανότατα άλλο στυλ αμαξώματος τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια στη σειρά 40». Επίσης είπε ότι “η φίρμα πρέπει να είναι δημιουργική, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μην αντικαταστήσουμε απλώς το V40″.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό τότε; Οι πωλήσεις V40 ήταν όντως μειωμένες το 2018, σε πλήρη αντίθεση δηλαδή με τις αντίστοιχες των SUV. Η Volvo όμως έχει ήδη ένα SUV στη σειρά 40 – το XC40 – έτσι αντικαθιστώντας το hatchback με ένα εντελώς διαφορετικό SUV δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η Volvo δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει πλήρως την κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback, παρόλα αυτά, παρά τις μειωμένες πωλήσεις το αποτέλεσμα θα μπορούσε να φέρει στη ζωή ένα light crossover το οποίο να τοποθετηθεί κάπου στη μέση, αν και οι ισορροπίες είναι πράγματι λεπτές.

Υπάρχει ένα άλλο επίσης πρόβλημα στο υπάρχον V40 ή καλύτερα κάτω από το δέρμα του. Η πλατφόρμα είναι παλιά, χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η υβριδική ή ηλεκτρική τεχνολογία δεν υπήρχε διαδεδομένη στο χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει χώρος στο σημερινό V40 για να εξελιχθεί, κάτι τέτοιο όμως απαιτεί μια νέα πλατφόρμα. Οι απορίες οι δικές μας πολλές, όπως και τα διλήμματα των ιθυνόντων της Volvo, το επόμενο μοντέλο θα εξακολουθεί να ονομάζεται V40; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε, αλλά με τον τρόπο που το βλέπουμε, τα “ψωμιά” του είναι λίγα…

Advertisement
Advertisement