Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Mini την ημέρα του Brexit

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα κάνει η Mini την ημέρα του Brexit

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Mini την ημέρα του Brexit

ΝΕΑ

Η μάρκα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει την τακτική της Toyota την ημέρα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Advertisement
Advertisement

H BMW θα σταματήσει την παραγωγή των Mini στο εργοστάσιο παραγωγής στην Οξφόρδη στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από την Βρετανία σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας Nicolas Peter μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα «παγώσει» την παραγωγή αυτοκινήτων τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με στόχο να προφυλάξουν την BMW από πιθανές ελλείψεις που θα καταγραφούν από προμηθευτές της.

Advertisement
Advertisement

Το στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας για το 2019 αλλά επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει πρόβλεψη για το 2020 καθώς κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να εκτιμήσει πως θα εξελιχθεί η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η BMW με την συγκεκριμένη απόφασή της ακολουθεί τα βήματα της Toyota η οποία επίσης έχει ανακοινώσει πως θα προβεί σε αναστολή της παραγωγής λόγω Brexit.

Η Toyota κατασκευάζει τα μοντέλα Corolla και Avensis στη Βρετανία.

Advertisement