Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα γίνει με όλα τα πεταμένα – παρατημένα αυτοκίνητα στα νησιά;

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα γίνει με όλα τα πεταμένα – παρατημένα αυτοκίνητα στα νησιά;

ΝΕΑ

Τι θα γίνει με όλα τα πεταμένα – παρατημένα αυτοκίνητα στα νησιά;

ΝΕΑ

Εστίες μόλυνσης αποτελούν τα χιλιάδες παρατημένα οχήματα που βρίσκονται σχεδόν… παντού και ιδίως σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Μήπως να βρεθεί τρόπος να πάνε για ανακύκλωση;

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύ άσχημο φαινόμενο που παρατηρείται στα ελληνικά νησιά και αμαυρώνουν την εικόνα των επισκεπτών είναι τα παρατημένα αυτοκίνητα. Δεν θα λέγαμε εκατοντάδες αλλά… χιλιάδες είναι τα σκουριασμένα σε πολλές περιπτώσεις οχήματα, που βρίσκονται πεταμένα και παρατημένα παντού και σε κάθε σημείο των ελληνικών τουριστικών περιοχών.

Για τους ντόπιους, το φαινόμενο είναι γνωστό αλλά και οι περισσότεροι που ταξιδεύουν για διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες, το διαπιστώνουν και απλά… προσπερνούν καθώς δεν μπορούν να κάνουν και κάτι για να λυθεί το πρόβλημα. Τα συγκεκριμένα που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει έχουν επιφανειακές σκουριές και αχρηστεύονται όσο περνά ο καιρός καθώς με την οξείδωση πλήττονται καίρια μέρη του αυτοκινήτου.

Ωστόσο εκτός από την ικανότητά τους να κυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους, αποτελούν εστίες μόλυνσης και μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της σκουριάς που εμφανίζουν με την πάροδο του χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Άμεσα μέτρα…

Οι ιδιοκτήτες τους που έχουν καταθέσει πινακίδες έχουν υποχρέωση να τα παρκάρουν σε ιδιωτικούς χώρους όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία. Ωστόσο στην πράξη κάνουν τα στραβά μάτια, όμως το ίδιο ισχύει και με τους τοπικούς φορείς που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για την άσχημη εικόνα.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες περιοχές όπου οι Δήμοι έχουν υποχρεώσει τους παραβάτες να τα μαζέψουν, αν και αυτοί είναι λίγοι.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να βρεθεί λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που κανένας αρμόδιος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φορολογία ΙΧ: Και όμως, η Ελλάδα είναι «παράδεισος»!
Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό
Επίσημη πρεμιέρα για την τετρακύλινδρη Lotus Emira

Advertisement