Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα επιλέγατε: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή φούρνο βενζίνης; (+video)

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα επιλέγατε: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή φούρνο βενζίνης; (+video)

ΝΕΑ

Τι θα επιλέγατε: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή φούρνο βενζίνης; (+video)

ΝΕΑ

Ένα διαφημιστικό video του Nissan Leaf μας κάνει να σκεφτούμε πόσο άχρηστα θα μπορούσαν να μας είναι τα ορυκτά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Η σκέψη και ο προβληματισμός γύρω από τα ορυκτά καύσιμα δεν είναι καινούργιος. Και φυσικά δεν χρειαζόταν να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση για να προβληματιστούμε.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μία εύκολη λύση για την εξέλιξη της ανθρώπινης περιπέτειας και της ανάγκης για φθηνή πηγή ενέργειας μέσα στον 20ό αιώνα. Τα προβλήματα όμως που δημιούργησε το πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι πολλά και σημαντικά.

Αν πάντως μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, σίγουρα πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και τα αυτοκίνητα θα ήταν εξ αρχής εξελιγμένα ως ηλεκτρικά (κάτι που έγινε από τους πρωτοπόρους της αυτοκίνησης), μιας και έχουν πολλά πλεονεκτήματα, και παράλληλα δεν προκαλούν την τεράστια αναστάτωση που έφεραν τα ορυκτά καύσιμα, από πολέμους μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Στο video του διαφημιστικού του Leaf πρώτης γενιάς, βλέπουμε μία πολύ εμπνευσμένη ιδέα για το πως θα ήταν η ζωή μας αν έπρεπε να χρησιμοποιούμε βενζίνη και όχι ηλεκτρισμό για τις καθημερινές συσκευές μας.

Πως θα ήταν δηλαδή αν έπρεπε η καφετιέρα να έχει μοτέρ, ο φούρνος μικροκυμάτων να κάνει θόρυβο και να βγάζει καυσαέρια, ο υπολογιστής να παίρνει μπροστά με κλειδί και να έχει γκάζι για να ανεβάζει “στροφές” και διάφορα άλλα.

Advertisement

Το σενάριο είναι πολύ έξυπνο και δείχνει -έστω και με τραβηγμένο τρόπο- το πως θα ήταν να κουβαλάμε διαρκώς έναν κινητήρα και μία μάνικα μαζί μας. Και πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα με τον ηλεκτρισμό.

Advertisement

Η πραγματικότητα βέβαια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, μιας και πάντα έχει σημασία με ποιον τρόπο παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια. Όμως το video είναι απολαυστικό και θα πάρει μόλις 1 λεπτό από την ζωή σας. Μην το χάσετε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέλετε δεν θέλετε, το μέλλον είναι ηλεκτρικό
Η Αθήνα με ηλεκτρικό ποδήλατο θα ήταν τέλεια!
Πότε οι κορυφαίοι κατασκευαστές θα γίνουν πλήρως ηλεκτρικοί;

Advertisement