ΝΕΑ

Τι συνέβη με τα ηλεκτρικά που πλημμύρισαν; Υπήρξε κίνδυνος με τις μπαταρίες;

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι συνέβη με τα ηλεκτρικά που πλημμύρισαν; Υπήρξε κίνδυνος με τις μπαταρίες;

ΝΕΑ

Τι συνέβη με τα ηλεκτρικά που πλημμύρισαν; Υπήρξε κίνδυνος με τις μπαταρίες;

ΝΕΑ

Το Newsauto εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από πλημμυρισμένο αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 208 του οποίου οι μπαταρίες «σφράγισαν» και δεν υπήρξε κανένα θέμα που να επηρεάζει την ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Η εισβολή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά έχει γεννήσει πολλές απορίες αναφορικά με τη λειτουργία, τον τρόπο χρήσης ακόμα και για την ασφάλεια.

Ιδίως τα θέματα της ασφάλειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ακόμα και χρηστών που θεωρεί ότι αν συμβεί κάτι θα πάθει ηλεκτροπληξία.

Η αλήθεια είναι πως όλες οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει δικλίδες ασφαλείας έτσι ώστε αν συμβεί το παραμικρό να μην επηρεαστούν οι επιβάτες αλλά και όσοι βρεθούν κοντά στο όχημα. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της φωτιάς αλλά και του νερού.

Advertisement
Advertisement

 

Στο διαδίκτυο άλλωστε έχουμε δει αρκετές φορές ηλεκτρικά οχήματα να περνούν από νερά χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που θα λέγαμε πως είναι και φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα θα χρειαστεί πολλές φορές στη «ζωή» του να περάσει από νεροφαγώματα, ποτάμια κ.λπ.

Advertisement

Όλα αυτά βέβαια είναι στη θεωρία και σε αρθρογραφίες που διαβάζουμε και αφορούν κυρίως το εξωτερικό. Τι γίνεται όμως στην πράξη; Τι συνέβη με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις πρόσφατες πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel της Κεντρικής Ελλάδος;

 

Κανένα θέμα με την ασφάλεια

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 208 βρέθηκε στο «μάτι» της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να γεμίσει νερά τουλάχιστον μέχρι τη μέση της καμπίνας των επιβατών.

Παρά το γεγονός ότι η ζημιά έγινε στο αυτοκίνητο, όπως άλλωστε σε όλα τα οχήματα που πλημμύρισαν, οι μπαταρίες «σφράγισαν» και δεν υπήρξε καμία διαρροή που να επηρεάσει την ασφάλεια.

Το ερωτηματικό ωστόσο παραμένει για το αν οι μπαταρίες έχουν καταστραφεί ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κάτι που θα μπορέσουμε να μάθουμε όταν το όχημα περάσει τους απαραίτητους ελέγχους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Γεμίζει η αγορά μεταχειρισμένων με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα
Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα
Φουλ της κάμερας και της επιτήρησης στην Αθήνα