ΝΕΑ

Φουλ της κάμερας και της επιτήρησης στην Αθήνα

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φουλ της κάμερας και της επιτήρησης στην Αθήνα

ΝΕΑ

Φουλ της κάμερας και της επιτήρησης στην Αθήνα

ΝΕΑ

Ο στόχος είναι το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονίες και το κέντρο της Αθήνας και η βελτιστοποίηση της οδικής ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη με αντικείμενο τη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο και το δήμο με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η αστυνόμευση στην Αθήνα ενισχύεται και θα είναι σύντομα πιο άμεση και αποτελεσματική, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την πρόταση του για κοινοτική αστυνόμευση, επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, ενώ εστίασε, για ακόμη μια φορά, στο πρόβλημα των ναρκωτικών και της διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για αποδέσμευση αστυνομικών από άλλα καθήκοντα, προκειμένου να βρεθούν εκεί που απαιτείται.

Advertisement
Advertisement

Επίσης είπε πως η δράση θα συμπληρωθεί με τη χρήση εποπτικών μέσων και καμερών, που θα διευρύνουν τη δυνατότητα παρατήρησης και για λόγους ασφάλειας και για λόγους τροχαίας αστυνόμευσης.

Παράλληλα ανέφερε πως το πρόγραμμα εντατικής επιτήρησης που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες σε κομβικά σημεία της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται παραβάσεις του ΚΟΚ που είναι επικίνδυνες και για την ανθρώπινη ζωή, αλλά και που δημιουργούν ανεύθυνες συμπεριφορές, οι οποίες οδηγούν σε εστίες ταλαιπωρίας για τους πολίτες, θα συνεχιστεί.

Οι παραβάσεις αυτές είναι η παραβίαση σηματοδότη, η μη χρήση κράνους και η παράνομη στάθμευση γενικώς και ειδικώς το διπλοπαρκάρισμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως παρκάρω στην Αθήνα χωρίς πρόστιμο;
Αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή!
Κάμερα ελέγχου ταχύτητας αδειάζει τις τσέπες των οδηγών

 

Advertisement