Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή: Γεμίζει η αγορά μεταχειρισμένων με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Γεμίζει η αγορά μεταχειρισμένων με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Προσοχή: Γεμίζει η αγορά μεταχειρισμένων με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Επιτήδειοι έμποροι αυτοκινήτων σπεύδουν να αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα τα οποία τα μεταπωλούν ως «καλά μεταχειρισμένα». Ομοίως και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες…

Advertisement
Advertisement

Από τις ανατιμήσεις σε διάφορα γεωργικά προϊόντα λόγω μειωμένης παραγωγής και διαθεσιμότητας έως και την αύξηση των τιμών σε πολλά άλλα καταναλωτικά αγαθά λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με σεβασμό στους πλημμυροπαθείς, που μόνο αυτοί ξέρουν τα βάσανα που τραβούν και τον Γολγοθά που έχουν μπροστά τους, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει από την τεράστια καταστροφή είναι τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν θαφτεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Πολλά από αυτά θα έχουν αχρηστευθεί σε τέτοιο βαθμό που η επισκευή τους να είναι ασύμφορη καταλήγοντας σε ανταλλακτικά. Αυτά με τις μικρότερες ζημιές ενδεχομένως να επισκευάζονται και οι ιδιοκτήτες τους να συνεχίσουν να τα οδηγούν.

Advertisement
Advertisement

Το κακό είναι πως στην περιοχή της Θεσσαλίας το ποσοστό των αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές είναι πολύ χαμηλό (περίπου στο 10%). Ωστόσο, εξετάζεται να υπάρξει αποζημίωση από το δημόσιο (εκτός των επιχειρήσεων), αλλά αυτό είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ωστόσο, εκατοντάδες από τα αυτοκίνητα που έπαθαν πιο σοβαρές ζημιές ενδεχομένως να πωληθούν σε εξευτελιστική τιμή κυρίως σε ελεύθερους εμπόρους, να επισκευαστούν με γνήσια ή after sales ανταλλακτικά και να διατεθούν στην αγορά μεταχειρισμένων σαν καινούργια.

Advertisement

Αλλοίμονο στον άτυχο που θα πέσει πάνω σε ένα τέτοιο μεταχειρισμένο όταν φυσικά ο έμπορος δεν θα τον έχει ενημερώσει καν για το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Κάτι ανάλογο έχει εντοπιστεί και από ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες αποζημιώνουν – αγοράζουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα και τα διοχετεύουν σε τέτοιους εμπόρους – επισκευαστές οι οποίοι με τη σειρά τους τα ρίχνουν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Advertisement

Καλό θα είναι, λοιπόν, αν σκέπτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους μήνες, να ρίξετε μια ματιά στο ιστορικό του αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, ο μηχανικός σας καλό θα είναι να τσεκάρει εξονυχιστικά σημεία που μπορούν να έχουν υγρασία και που να μαρτυρούν την κατάσταση ενός αυτοκινήτου που έχει μπει νερό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λίμνη η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (+video)
Τι γίνονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;
Πως μπορώ να πάρω αποζημίωση αν πέσω σε λακκούβα