Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι προσφέρουν οι περισσότερες ταχύτητες στο κιβώτιο; (+video)

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι προσφέρουν οι περισσότερες ταχύτητες στο κιβώτιο; (+video)

ΝΕΑ

Τι προσφέρουν οι περισσότερες ταχύτητες στο κιβώτιο; (+video)

ΝΕΑ

Παλιότερα, τα κιβώτια ταχυτήτων θα ήταν χειροκίνητα τεσσάρων ή πέντε ταχυτήτων ή αυτόματα με τρεις ή τέσσερις σχέσεις. Σήμερα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, προσφέροντας κάποια οφέλη για τον οδηγό αλλά και κάποιες «αδυναμίες».

Advertisement
Advertisement

Σήμερα τα χειροκίνητα των 6 ταχυτήτων είναι κοινός τόπος, ενώ στα αυτόματα, των CVT εξαιρουμένων, έχουμε την προσφορά κάποιων περιπτώσεων ακόμα και με 10 σχέσεις.

Ήδη η Honda ετοιμάζει να «σπάσει» και αυτό το «φράγμα» και να προσφέρει κιβώτιο ταχυτήτων με 11 σχέσεις. Από πού προκύπτει όμως η ανάγκη για όλο και περισσότερες σχέσεις στο κιβώτιο των ταχυτήτων του αυτοκινήτου; Είναι τόσο μεγάλο το όφελος σε επίπεδο κατανάλωσης που «συμφέρει» να έχεις τόσες πολλές σχέσεις ή προκαλείς περισσότερη φθορά στο κιβώτιο με τις γεωμετρικά αυξανόμενες αλλαγές που επιβάλλουν οι περισσότερες σχέσεις;

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, οι κατασκευαστές συνεχίζουν να προσθέτουν γρανάζια στα αυτοκίνητά τους γιατί το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και την περιορισμένη εκπομπή ρύπων. Τα overdrive γρανάζια (αυτά με το μικρότερο λόγο από αυτόν του κεντρικού άξονα μετάδοσης) δίνουν τη δυνατότητα στον κινητήρα να λειτουργεί με λιγότερες σ.α.λ. κρατώντας μια ικανοποιητική ταχύτητα ταξιδίου.  Στα χειροκίνητα μοντέλα, οι αλλαγές των ταχυτήτων όταν αυτές είναι 6 ή και παραπάνω, επιφέρουν σημαντική επιβάρυνση στα περιφερειακά του συστήματος μετάδοσης και στον συμπλέκτη.

Η αλήθεια όμως, ειδικά στα αυτόματα κιβώτια με τις πολλές σχέσεις, είναι πως το σύνολο πρέπει να «υποστηρίζεται» και από εξελιγμένο λογισμικό που θα μπορεί να «εκτιμήσει» και να χρησιμοποιεί πάντα την ιδανική σχέση για κάθε περίσταση. Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν μια εξίσωση για δυνατούς λύτες. Ορισμένα κιβώτια ταχυτήτων, όπως το αυτόματο ZF 8HP, που συναντάμε από τη BMW Σειρά 1 έως την Aston Martin Vanquish, δείχνουν να εκμεταλλεύονται αυτό ακριβώς το δυνατό χαρακτηριστικό.

Advertisement

Στο γλαφυρό video που ακολουθεί από την Donut Media, το θέμα αναλύεται λίγο περισσότερο και εξηγούνται πολλές από τις ενδιαφέρουσες παράμετροι που αφορούν σε αυτή την ιδιαιτερότητα. Η τεχνολογική εξέλιξη φέρνει λύσεις, που εκπλήσσουν καθώς δεν «υιοθετούν» μια και μόνη κλασική συνταγή για την προσφορά ενός ικανοποιητικού πακέτου με καλές επιδόσεις στο δρόμο αλλά και αξιόλογη απόδοση σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή εκμετάλλευση του κινητήρα και του εκάστοτε καυσίμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βραβείο σχεδιασμού για την Bentley EXP 10 Speed 6
McLaren Speedtail: 0-100 km/h σε…πόσο;
Η εκπληκτική Porsche 993 Speedster της Gunther Werks

 

Advertisement