Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Speedtail: 0-100 km/h σε…πόσο;

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Speedtail: 0-100 km/h σε…πόσο;

ΝΕΑ

McLaren Speedtail: 0-100 km/h σε…πόσο;

ΝΕΑ

Με μόλις λίγο περισσότερο από ένα μήνα να έχει απομείνει μέχρι το επίσημο και πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της, εμφανίστηκαν νέες λεπτομέρειες γύρω από τις προδιαγραφές της νέας και πανίσχυρης McLaren Speedtail. Μένουμε έκπληκτοι από το τι μας περιμένει…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αναφερόμενος στις πηγές με γνώση του θέματος, μάθαμε πως το εντυπωσιακό hypercar δοκιμάστηκε σε δύο εκδόσεις που ονομάζονται ‘Drive 4-Wheel’ και ‘Propulsion’. Αν και η πρώτη αφορά πιθανότατα σε τετρακίνητη εκδοχή, η τελευταία θα μπορούσε να είναι πισωκίνητη, η οποία λέγεται ότι μπορεί να φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε 2 sec – ή καλύτερα 0,5 sec ταχύτερα από την πανίσχυρη Bugatti Chiron.

McLaren-Speedtail-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Εάν αυτό το νούμερο είναι σωστό, αυτόματα την μετατρέπει στο ταχύτερο hypercar από τα ήδη υπάρχοντα, προκαλώντας μάλιστα ακόμη και…κορυφαίες μοτοσικλέτες. Ενώ οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη Speedtail είναι λίγες, γνωρίζουμε ότι θα τροφοδοτείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης και από τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα. Το ICE λέγεται ότι είναι μια συντονισμένη έκδοση του twin-turbo 4.0-λίτρων V8 που τροφοδοτεί και την 720S.

Η συνδυασμένη παραγωγή ισχύος δεν φέρεται να αποκαλύπτεται ακόμη στους πελάτες, αλλά αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 1.000 PS παρακαλώ… Η McLaren θα παρουσιάσει σύντομα τη Speedtail σε ιδιωτική εκδήλωση, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου.

McLaren-Speedtail-tsiro-640