Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι παιχνίδι παίζει ο Musk με τις μετοχές της Tesla;

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι παιχνίδι παίζει ο Musk με τις μετοχές της Tesla;

ΝΕΑ

Τι παιχνίδι παίζει ο Musk με τις μετοχές της Tesla;

ΝΕΑ

Η μετοχή της Tesla έχει εκτοξευθεί στα ύψη και ο Musk φέρνει στο τραπέζι μία κλασική ιδέα για ακόμα περισσότερα κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μεγαλύτερα sucess stories σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Tesla, η μετοχή της οποίας έχει εκτοξευθεί κατά 837% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η τιμή της μετοχής βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στα 700 δολάρια, κάτι που την κάνει απαγορευτική στο να την αποκτήσουν περισσότεροι μικροί επενδυτές.

Η εταιρία σκοπεύει να αλλάξει αυτό το καθεστώς, έχοντας ανακοινώσει σχέδια για split των μετοχών 3 προς 1, έχοντας ήδη καταθέσει την ανάλογη πρόταση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Αν προχωρήσει αυτή η απόφαση, η Tesla θα εκδώσει τέσσερα δισεκατομμύρια νέες κοινές μετοχές, με τους μετόχους να παίρνουν τρεις νέες μετοχές για κάθε μία που ήδη κατέχουν.

Αυτό θα βοηθούσε στη μείωση της τιμής της μετοχής, με την Tesla να υπενθυμίζει ότι η μετοχή έχει ανέβει κατά 43,5% από το τελευταίο split που έγινε τον Αύγουστο του 2020.

Η Tesla θεωρεί ότι η διάσπαση των μετοχών θα βοηθήσει σε μία εκλογίκευση της τιμής έτσι ώστε οι κάτοχοι των κοινών μετοχών να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου τους. Παράλληλα, το split θα κάνει τις κοινές μετοχές πολύ πιο προσιτές στους ιδιώτες μετόχους.

Advertisement

Το ΔΣ της Tesla έχει ήδη εγκρίνει την κίνηση και μένει η απόφαση των μετόχων. Η εταιρία συνιστά στους μικρομετόχους να υπερψηφίσουν την πρόταση, ακολουθώντας την πορεία άλλων εταιριών, όπως η Amazon που έκανε split 20 προς 1 λίγες ημέρες πριν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, και με δήλωση του πληρεξούσιου της εταιρίας, ο Elon Musk κατέχει 265.488.606 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μερίδιο 23,5%$ στην Tesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπελάδες για Tesla με σοβαρά προβλήματα (φωτογραφίες)
Είναι η Tesla ένας ελκυστικός εργοδότης;
Η Tesla θέλει να κάνει malls τους σταθμούς φόρτισης