Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι η Tesla ένας ελκυστικός εργοδότης;

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είναι η Tesla ένας ελκυστικός εργοδότης;

ΝΕΑ

Είναι η Tesla ένας ελκυστικός εργοδότης;

ΝΕΑ

Όταν ξεκίνησε η Tesla στη Γερμανία ήταν μια από τις πρώτες επιλογές εργασίες για τους νέους μηχανικούς.

Advertisement
Advertisement

Για τους πτυχιούχους μηχανολόγους μηχανικούς στη Γερμανία, η Tesla φάνταζε ως εργασιακός παράδεισος αλλά αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει.

Το 2020, καθώς το Gigafactory του Βερολίνου πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του, η Tesla έφτασε στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις επιλογές που είχε κάθε νέος πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός προκειμένου να αρχίσει να εργάζεται. Μια πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Universum όμως, που ασχολείται με εργασιακά θέματα και τη συμβουλευτική των επιχειρήσεων, δείχνει πως η αμερικανική εταιρεία έχει υποχωρήσει στη σχετική λίστα.

Advertisement
Advertisement

Έτσί λοιπόν όταν η Tesla άρχισε της προσλήψεις για το Gigafactory του Βερολίνου, περίπου ένας στους πέντε πτυχιούχους μηχανικούς δήλωνε πως θα ήθελε να εργαστεί εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν προφανώς εντυπωσιακό, καθώς για μια χώρα όπως είναι η Γερμανία, όπου παραδοσιακά οι αυτοκινητοβιομηχανίες  και ειδικά οι εγχώριες ήταν πάντα μεταξύ των κορυφαίων εργασιακών χώρων.

Φέτος όμως καταγράφεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα με την Tesla να πέφτει στο νούμερο τέσσερα στις προτιμήσεις των πτυχιούχων. Σίγουρα σε αυτό έπαιξε το ρόλο της και η τοποθέτηση του Elon Musk τόσο για τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους της εταιρείας όσο και για τις απολύσεις που θα ήθελε να γίνουν και φτάνουν στο 10% του συνόλου.

Advertisement

Το αποτέλεσμα των δηλώσεων του ιδιοκτήτη της Tesla, που για ακόμα μια φορά προκαλούν αναστάτωση, ήταν η δημιουργία μιας εικόνας εργασιακής ανασφάλειας για την εταιρεία του. Έτσι αυτόματα  οι «ανταγωνιστές» της Tesla σημείωσαν αύξηση στα ποσοστά τους στη σχετική έρευνα, καταδεικνύοντας πως κάτι έχει αλλάξει στις προτιμήσεις των νεαρών μηχανικών. Που σημειωτέον είναι περιζήτητοι…

Advertisement

Η Tesla λοιπόν έχασε 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στις προτιμήσεις των αποφοίτων που συμμετείχαν στην έρευνα. Από την άλλη οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες αύξησαν την επιρροή τους στην αγορά εργασίας. Στην πρώτη θέση είναι η Porsche «γράφοντας» σχεδόν 26%, ενώ ακολουθούν οι Mercedes και η BMW- αφήνοντας όπως είπαμε την Tesla στην τέταρτη θέση. Η οποία, αν αυτή η τάση διατηρηθεί, μπορεί και να μην προσλάβει τελικά τους πλέον ικανούς και ταλαντούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford προβοκάρει –πάλι- την Tesla
H Honda θα «χτίσει» στην πλατφόρμα της Sony
Επιτέλους: Αλλάζουν τα παλαιά και μη πιστοποιημένα στηθαία

Advertisement