Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα TSR-GT θα κατασκευάσει η Zenvo;  

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα TSR-GT θα κατασκευάσει η Zenvo;

ΝΕΑ

Πόσα TSR-GT θα κατασκευάσει η Zenvo;

ΝΕΑ

Η Zenvo αποκάλυψε το εξαιρετικό TSR-GT των 1.360 ίππων, το οποίο όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει, είναι sold out.

Advertisement
Advertisement

Με σημαντικές αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική, την πολυτέλεια της καμπίνας και τις επιδόσεις, το νέο μοντέλο της Zenvo κόβει την ανάσα.

Πίσω από τον οδηγό βρίσκεται ένας twin turbo V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,8 λίτρων, που με κάποιες αλλαγές και επεμβάσεις, αποδίδει 183 ίππους περισσότερους από την «απλή» TSR έκδοση του μοντέλου. Έτσι και με τη βοήθεια της βελτιωμένης αεροδυναμικής, το TSR-GT φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 423 χλμ./ώρα (από 325 χλμ./ώρα της TSR έκδοσης). Με αυτά τα δεδομένα, το hypercar από τη Δανία, τοποθετείται «μπροστά» από το Rimac Nevera που έχει τελική… μόνο 415 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την «άτυπη» κόντρα μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Bugatti Chiron Super Sport που με περιοριστή ταχύτητας, σταματά στα 473 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό, το TSR-GT έχει δερμάτινη επένδυση σε πολλές επιφάνειες, ενώ το τιμόνι είναι με επένδυση Alcantara. Η Zenvo μαζί με τις τεχνικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ανέφερε πως μόλις τρία (3) TSR-GT θα κατασκευαστούν, τα οποία έχουν ήδη (προ)πωληθεί.

Κάθε ένα από τα τρία TSR-GT θα κατασκευαστούν στο χέρι, στις εγκαταστάσεις της Zenvo στη Δανία, σε τιμή που δεν έχει διευκρινιστεί από την εταιρεία. Αν αναλογιστούμε όμως πως το «απλό» TSR κοστολογήθηκε το 2021 στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, το TSR-GT δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν ξεπερνούσε τα 2 εκ. ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμε Chaos: Η Zenvo ετοιμάζει νέο hypercar με 1.800 άλογα!
Παραδόθηκε η τελευταία Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae
Rimac Nevera: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement