Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα καταφέρνει η BMW M4 στο τεστ ταράνδου; (+video)

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα καταφέρνει η BMW M4 στο τεστ ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Τα καταφέρνει η BMW M4 στο τεστ ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Η λογική λέει πως το πολυδιαφημισμένο σπορ κουπέ της BMW με τη χαρακτηριστική μάσκα ολοκληρώνει με άνεση τη διαδικασία. Είναι όμως έτσι;

Advertisement
Advertisement

Η BMW M4 είναι ένα από τα πιο γνωστά μεσαία σπορ μοντέλα, με πολλούς ίππους -στην έκδοση Competition φτάνουν τους 510- και οδική συμπεριφορά που βασίζεται στις επεμβάσεις του M Division σε όλους τους τομείς, Από την ανάρτηση μέχρι τη μετάδοση. Η τιμή της δε στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 130.000€.

Παρόλα αυτά η M4 και μάλιστα στην έκδοση Competition δυσκολεύτηκε και μάλιστα πολύ στο τεστ ταράνδου που έκαναν στο ισπανικό km77. Που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμάσει σε αυτήν την απαιτητική διαδικασία τα περισσότερα από τα καινούργια μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που σημείωσαν οι Ισπανοί δοκιμαστές δεν είναι μόνο το ότι η M4 απέτυχε στη δοκιμασία με ταχύτητα 78 χλμ./ ώρα αλλά κυρίως το ότι το πίσω μέρος της ξεκόλλησε απότομα, εμφανίζοντας έντονη υπερστροφή και ρίχνοντας δύο κορίνες. Και μάλιστα παρόλο που τόσο το σύστημα ευστάθειας (ESP) όσο και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (traction control) ήταν ενεργοποιημένα.

Αναμφίβολα τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν ανησυχία για την ασφάλεια που παρέχει το αυτοκίνητο σε οδηγό και επιβάτες, αφού το “τεστ Ταράνδου” προσομοιάζει μία δύσκολη στιγμή που μπορεί να συμβεί σε δημόσιο δρόμο, όπως για παράδειγμα, να πεταχτεί μπροστά ένα ζώο…

Η ταχύτητα εισόδου μειώθηκε στα 76 χλμ./ ώρα, η υπερστροφή έκανε και πάλι την εμφάνισή της αλλά πιο ήπια και η Μ4 μπόρεσε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία. Πετυχαίνοντας μια επίδοση που είναι απογοητευτική με βάση τα τεχνικά της χαρακτηριστικά αλλά και την ιστορία των μοντέλων Μ της BMW.

Advertisement

Το Ford Puma ST για παράδειγμα, που είναι και SUV, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει το τεστ ταράνδου με ταχύτητα εισόδου 81 χλμ./ ώρα.

Η πολύ πιο βαριά Porsche Taycan Turbo S δεν δυσκολεύτηκε στα 78 χλμ./ώρα, όπως δεν δυσκολεύτηκε ούτε το Tesla Model 3.

Advertisement

Δείτε το video της δοκιμής …

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW X1: Επιτέλους, έρχεται και είναι ολοκαίνουργια – Πόσο θα κοστίζει; (+video)
Τι κάνει στο τεστ ταράνδου το σπορ Ford Puma ST; (+video)
Δοκιμή: BMW M3 Competition vs Porsche Carrera S
BMW iX3: Επιτακτική ανανέωση επειδή δεν πουλάει