Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει το μυστηριώδες νέο Skoda;

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβει το μυστηριώδες νέο Skoda;

ΝΕΑ

Τι κρύβει το μυστηριώδες νέο Skoda;

ΝΕΑ

Mία θολή εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα η Skoda δημιουργεί πολλά σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της τσέχικης εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Στην ετήσια απολογιστική συνέντευξη Τύπου που κάνουν όλες οι εταιρίες του γκρουπ VW, η Skoda έφερε στην δημοσιότητα και μία πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα. Μία φωτογραφία η οποία σύμφωνα με την εταιρία αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα, την οποία ονομάζει “Modern Solid”.

Για τη νέα αυτή προσέγγιση στο design των αυτοκινήτων της θα μάθουμε περισσότερα μετά το καλοκαίρι. Και προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστούμε σε όσα μπορούμε να συμπεράνουμε από την θολή εικόνα-teaser που αποκάλυψε στην συνέντευξη Τύπου.

Από αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι απεικονίζει ένα crossover, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq και το Εnyaq και θα έχει πιθανότατα τη μορφή ενός coupe crossover.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα σημάδι ότι πρόκειται για ηλεκτρικό είναι ότι διαθέτει έναν μονοκόμματο προβολέα και κάθετα LED ημέρας, κάτι που το διαφοροποιεί από τα συμβατικά SUV της εταιρίας με τους διαιρούμενους προβολείς. Επίσης στο πίσω μέρος αυτού του μυστηριώδους οχήματος υπάρχει και μία λεπτή μπάρα που πιθανότατα διατρέχει όλο το αμάξωμα.

Μοιάζει να έχει τις διαστάσεις του Karoq αλλά είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό αν κρίνουμε από τους μικρούς προβόλους και την κλειστή μάσκα. Επίσης μένει να επαληθευτεί αν μιλάμε για μοντέλο παραγωγής ή για σχεδιαστική πρόταση, αν και μπορεί να είναι ένα ακόμα concept της εταιρίας με το κλασικό τους λογότυπο Vision.

H Skoda έχει ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τρία νέα ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας τα οποία θα είναι μικρότερα και φθηνότερα από το Εnyaq. Ένα από αυτά θα είναι το νέο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το ηλεκτρικό Citigo που θα αντικαταστήσει.

Advertisement

H Skoda έχει αποδειχτεί μία σημαντική πηγή κερδοφορίας για το γκρουπ VW, προσφέροντας φθηνότερα, μεγαλύτερα και πιο έξυπνα μοντέλα από όλες τις μάρκες του ομίλου.

Δεν λείπουν τα παράπονα μέσα στις εταιρίες και τους εργαζόμενους για την προνομιακή θέση που έχει η Skoda αν και στόχος του προέδρου του γκρουπ Herbert Diess είναι να παραμείνει η τσέχικη εταιρία μία πολύ ελκυστική επιλογή για τους ευρωπαίους καταναλωτές, χωρίς να χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την Dacia ή άλλες εταιρίες χαμηλού κόστους.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι στα μέσα Οκτωβρίου, όπου είναι και το πιθανότερο να αποκαλυφθεί πλήρως η νέα σχεδιαστική προσέγγιση “Modern Solid” της Skoda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq: Το πρώτο ηλεκτρικό στην Ελλάδα με… κοτσαδόρο (+video)
Οδηγούμε το Skoda Enyaq Coupe iV στην Ιταλία
Skoda Enyaq iV: Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση

 

Advertisement