Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι κρύβεται κάτω από το συγκεκριμένο VW T6;

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κρύβεται κάτω από το συγκεκριμένο VW T6;

Mobility

Τι κρύβεται κάτω από το συγκεκριμένο VW T6;

Mobility

Η VW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού ID. Buzz, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την εξωτερική του εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί θέλοντας να κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό την αισθητική του νέου ηλεκτρικού βαν, κυρίως σε ότι αφορά το αμάξωμα, αποφάσισαν να το «ντύσουν» με το γνώριμο σε όλους μας σχεδιαστικό μοτίβο του επαγγελματικού μοντέλου T6.

Οι συγκεκριμένες εικόνες που δημοσιεύουμε δεν κρύβουν την ταυτότητα του οχήματος, καθώς οι πίσω πινακίδες προδίδουν την ηλεκτρική του υπόσταση, όπως και οι διαστάσεις του T6, όντας μικρότερο σε μήκος και με σαφώς μεγαλύτερο πλάτος. Μέχρι τώρα, αυτά που γνωρίζουμε για το νέο μέλος της γκάμας ID είναι ότι θα κατασκευάζεται επάνω στην αρχιτεκτονική της αρθρωτής πλατφόρμας με κωδικό MEB (Modular Electric Toolkit). Χάρη σε αυτή θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και δύο  ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι έκαστος σε κάθε άξονα, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει έως τους 374 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα, η συστοιχία μπαταριών που μπορούν να τοποθετηθούν στα VW ID. Buzz και ID. Buzz Cargo θα έχει μέγιστη ενεργειακή απόδοση 111 kWh, με την αυτονομία στην συγκεκριμένη περίπτωση να φτάνει τα 600 χλμ. Όλα τα παραπάνω έχουν ειπωθεί επισήμως δια στόματος Frank Welsch, που αποτελεί τον υπεύθυνο εξέλιξης του πρότζεκτ, στο περιθώριο της επίσημης εμφάνισης του πρωτότυπου μοντέλου. Παράλληλα, από τη γκάμα δεν θα λείπει και μία πισωκίνητη έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 272 ίππων και μπαταρία 83 kWh.

Advertisement

Σε ότι αφορά την επίσημη εμφάνισή του, η VW ανακοινώνει ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021, με την εμπορική διάθεση να ξεκινά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: Paultan.org

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)

Τα στοιχεία όλων των εκδόσεων του ηλεκτρικού VW ID.

Advertisement

Έρχεται το VW ID.4 GTX των 306 ίππων