Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι «κοσμογονικό» άλλαξε στις οθόνες των Tesla ;

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι «κοσμογονικό» άλλαξε στις οθόνες των Tesla ;

ΝΕΑ

Τι «κοσμογονικό» άλλαξε στις οθόνες των Tesla ;

ΝΕΑ

Μπορεί οι εξελίξεις στα αυτοκίνητα της Tesla να έρχονται με το σταγονόμετρο. Όμως κάποιες από αυτές έχουν ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla συνεχίζει να αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα σύγχρονης επιχειρηματικότητας κόντρα σε όλα τα στερεότυπα των μεγάλων παραδοσιακών κατασκευαστών.

Για παράδειγμα, η γκάμα της είναι από τις πιο γερασμένες, με τον μέσο όρο ηλικίας των μοντέλων της να είναι υπερβολικά μεγάλος. Όπως το Model S το οποίο έχει κλείσει αισίως μία δεκαετία χωρίς κάποια σημαντική αλλαγή ή αναβάθμιση (πέρα από το ηλεκτρικό σύστημα).

Πάντως η Tesla προσπαθεί να φέρει κάποιες πινελιές εκσυγχρονισμού στα αυτοκίνητά της. Και κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάζει έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως η νέα οθόνη που μπαίνει στα Model S από φέτος, και η οποία είναι κινούμενη!

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη δεν είναι σταθερή πάνω στο ταμπλό όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της αγοράς, αλλά μπορεί να πάρει κλίση δεξιά ή αριστερά για μερικές μοίρες.

Η ιδέα είναι έξυπνη και ιδιαίτερα αποτελεσματική, για να αποφύγει ο οδηγός τις αντανακλάσεις ή να έχει καλύτερη οπτική επαφή με την οθόνη.

Πολύ δε περισσότερο όταν στα αυτοκίνητα της Tesla όλα περνούν μέσα από την οθόνη, ακόμα και η παραμικρή ρύθμιση ή άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του ντουλαπιού του συνοδηγού.

Advertisement

Για να αποκτήσει αυτή την ιδιότητα η οθόνη στηρίζεται πλέον σε έναν μηχανισμό, ο οποίος έχει ενσωματωμένα μικρά μοτεράκια και ο οδηγός μπορεί να επιλέγει προς τα που θα στραφεί η οθόνη (αριστερά, δεξιά ή κέντρο).

Μάλιστα η Tesla είναι τόσο περήφανη για την ιδέα της που κατέθεσε και αίτηση για ευρεσιτεχνία την οποία και κατοχύρωσε.

Advertisement

Μένει τώρα να δούμε αν θα υπάρξει κάποια στιγμή και η δυνατότητα για στρίψιμο της οθόνης πάνω και κάτω. Αλλά αυτό, όπως γίνεται με την Tesla, θα είναι κάτι που θα απασχολήσει την εταιρία σε επόμενη ευρεσιτεχνία.

Με τους ρυθμούς της Tesla, τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές γίνονται κάθε δυο-τρία χρόνια και βλέπουμε. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας και αμέσως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέτοχοι Tesla: Γιατί θέλουν να διώξουν τον Musk;
Εργασιακός μεσαίωνας για την Tesla στην Γερμανία
Το… νερό εμπόδιο στα σχέδια της Tesla

Advertisement