Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέτοχοι Tesla: Γιατί θέλουν να διώξουν τον Musk;

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέτοχοι Tesla: Γιατί θέλουν να διώξουν τον Musk;

ΝΕΑ

Μέτοχοι Tesla: Γιατί θέλουν να διώξουν τον Musk;

ΝΕΑ

Η συνεχής ενασχόληση του Musk με το νέο του «παιχνιδάκι», το Twitter, κάνει τους μετόχους να υποστηρίζουν ότι έχει βρει άλλα ενδιαφέροντα από την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Για όσους παρακολουθούν τον λογαριασμό του Musk στο Twitter είναι πλέον ξεκάθαρο. Ο διάσημος επιχειρηματίας ασχολείται όλη την ημέρα με τα “τιτιβίσματά” του, είτε αυτά αφορούν δημόσια θέματα, είτε ψηφοφορία για το αν τον θέλει το κοινό ως αφεντικό του Twitter (ο κόσμος δήλωσε πως δεν τον θέλει σε ποσοστό σχεδόν 58%!) είτε ανεβάζοντας video από τελικό του Μουντιάλ.

Όλα αυτά τα νέα “καθήκοντα” του Musk έχουν θορυβήσει τους μετόχους της Tesla οι οποίοι βλέπουν την μετοχή να έχει σημαντική πτώση μέσα στο 2022.

Παράλληλα, ο Musk πούλησε πρόσφατα 22 εκατ. μετοχές της εταιρίας βάζοντας στην τσέπη 3,58 δισ. δολάρια, ακόμα και είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρούσε σε πώληση και άλλων μετοχών.

Advertisement
Advertisement

Όλες αυτές οι κινήσεις και η γενικότερη συμπεριφορά του Musk έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μετόχους. Και μεταξύ αυτών τον Leo Kogun, τον τρίτο μεγαλύτερο ιδιώτη επενδυτή της εταιρίας, με 22,7 εκατ. μετοχές, αξίας τουλάχιστον 3,6 δισ. δολαρίων.

Ο Kogun εκφράζει δημόσια την άποψή του ότι ο Musk θα πρέπει να αντικατασταθεί σύντομα ως CEO της Tesla. Μάλιστα σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι όντας φανατικός θαυμαστής του Musk αγοράζει μετοχές της εταιρίας την ίδια στιγμή που το αφεντικό της πουλάει διαρκώς νέα πακέτα μετοχών.

Ο Κogun υποστηρίζει ότι ο Musk έχει πλέον εγκαταλείψει την Tesla και ότι χρειάζεται άμεσα να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο για επικεφαλής της εταιρίας.

Advertisement

Η πώληση μεγάλων πακέτων μετοχών της Tesla από τον ίδιο τον Musk τον έχει κάνει εξαιρετικά μη δημοφιλή ανάμεσα στους μετόχους της εταιρίας. Και το αγκάθι μεγάλωσε με την εξαγορά του Τwitter.

Οι περισσότεροι μέτοχοι είναι πλέον πεπεισμένοι ότι τα 44 δισ. για την εξαγορά του Twitter βγήκαν από την πώληση μετοχών της Tesla. Και ότι η ιστορία με την δημοφιλή πλατφόρμα είναι ακόμα στην αρχή, καθώς ο Musk ανακαλύπτει διαρκώς πως μπορεί να διασκεδάζει και να προωθεί την ατζέντα του μέσα από το νέο του “παιχνίδι”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπαταχτσής ο Musk, δεν πληρώνει ούτε τα ενοίκια
Λάθη του Musk που μπορεί να φέρουν το τέλος της Tesla
Μπαστούνια στην Ευρώπη για τον Elon Musk