Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους;

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους;

ΝΕΑ

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους;

ΝΕΑ

Πέρα του ότι και τα δύο είναι σε λευκό χρώμα. Καταρχάς, είναι και τα δύο Toyota. Αριστερά το νέο σκάφος Ponam-28V και δεξιά το Land Cruiser. Έχουν όμως άλλο ένα κοινό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από τη μηχανή τους. Πρόκειται για τον 3λιτρο turbo diesel των 260 ίππων, ο οποίος προέρχεται το μεγάλο ιαπωνικό SUV και μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις τοποθετήθηκε στο sports cruiser σκάφος της Toyota, το οποίο διατίθεται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Ponam-28V έχει – όπως μαρτυρά το όνομά του – μήκος 28 πόδια και απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα σκάφος για κοντινά ταξίδια, στο οποίο μπορούν να διανυκτερεύσουν για λίγα βράδια οι ιδιοκτήτες του. Στο πολυτελές εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει συνολικά έως 12 άτομα, ενώ η σχεδίασή του υπόσχεται υψηλές ταχύτητες και άνετη πλεύση.

toyota-ponam-28V-3

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρονικά του συστήματα περιλαμβάνουν και τον αυτόματο πιλότο Virtual Anchor System, το οποίο παρακολουθεί την κατεύθυνση του ανέμου και τη ροή των ρευμάτων, διατηρώντας σταθερή τη θέση του σκάφους όταν αυτό είναι σταματημένο. Όσο για την τιμή του, αυτή είναι 19,2 εκατ. γιεν, πόσο που αντιστοιχεί σε περίπου 166.000 ευρώ.

toyota-ponam-28V-4