Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται πολλά νέα και ωραία ηλεκτρικά Peugeot

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται πολλά νέα και ωραία ηλεκτρικά Peugeot

ΝΕΑ

Έρχονται πολλά νέα και ωραία ηλεκτρικά Peugeot

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία είναι αποφασισμένη να δώσει ηλεκτρικές επιλογές σε όλα τα μοντέλα της, με το 2024 να είναι μία κομβική χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot πρόκειται να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα των οχημάτων της μέχρι το τέλος του 2024, με την παρουσίαση του E-408 fastback και του E-5008 SUV όπως φάνηκε από την εκδήλωση της «Ημέρας e-Lion» της Peugeot.

Η εκδήλωση παρουσίασε τη δέσμευση της Peugeot για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, συνοδευόμενη από ένα πρόγραμμα εγγύησης 8 ετών/160.000 χλμ. για το μοντέλο E-3008.

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Peugeot επεκτείνεται σε εναλλακτικές λύσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης με ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης, ευθυγραμμιζόμενη με την αφοσίωσή της στη βιώσιμη κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στο E-5008, μια ηλεκτρική εκδοχή του SUV 5008 επόμενης γενιάς. Με τρεις σειρές καθισμάτων και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, το E-5008 υπόσχεται ευελιξία και πρακτικότητα για τους καταναλωτές.

Βασισμένο στην πλατφόρμα SLTA Medium που μοιράζεται με το νέο 3008, το Ε-5008 αναμένεται να προσφέρει αυτονομία συγκρίσιμη με το Ε-3008, το οποίο μπορεί να καλύψει έως και 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το E-5008 αναμένεται να λανσαριστεί παράλληλα με εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία, έτσι ώστε να γεφυρωθεί καλύτερα η μετάβαση προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με κινητήρα εμπρός και τετρακίνητη με δύο κινητήρες, ενώ οι επιλογές σε μπαταρίες θα είναι δύο, μία στις 73kWh και μία στις 98 kWh.

Το Peugeot E-408, μια ηλεκτρική έκδοση του όμορφου fastback, θα ακολουθήσει στην σειρά, ευθυγραμμιζόμενο με τον φιλόδοξο στόχο της ολοκλήρωσης της γκάμας EV μέχρι το τέλος του 2024.

Advertisement

Ο οδικός χάρτης προς την ηλεκτροκίνηση για την Peugeot περιλαμβάνει συνολικά 12 ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 9 επιβατικών οχημάτων και 3 LCV.

Ειδικότερα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot Linda Jackson διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν θα κατασκευάσει ένα EV μικρότερο από το E-208, διαλύοντας τις εικασίες για διάδοχο του καταργημένου μοντέλου 108.

Για να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη, η Peugeot εισάγει το πρόγραμμα “Peugeot Allure Care”, παρέχοντας μια εκτεταμένη εγγύηση που καλύπτει όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά στοιχεία του E-3008 για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

Advertisement

Επιπλέον, η Peugeot υιοθετεί την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT σε όλη τη γκάμα επιβατικών και LCV, ενισχύοντας το σύστημα infotainment i-Cockpit με έναν φωνητικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, ικανό να απαντά σε διάφορα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μεγάλη ιστορία της Peugeot στα αυτοκίνητα πόλης
Το νέο Peugeot 208 τώρα σε σούπερ ελκυστικές τιμές!
Το 2023 ήταν εξαιρετικό για την Peugeot στην Ελλάδα