Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ιπποδύναμη και τελική έχει ένα άρμα μάχης;

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ιπποδύναμη και τελική έχει ένα άρμα μάχης;

ΝΕΑ

Τι ιπποδύναμη και τελική έχει ένα άρμα μάχης;

ΝΕΑ

Το κορυφαίο άρμα μάχης Leopard που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός έχει επιδόσεις που στο πεδίο της μάχης φαντάζουν κορυφαίες…

Advertisement
Advertisement

Τα στρατιωτικά οχήματα και κυρίως τα άρματα μάχης, γνωστά σε όλους μας και ως τανκ, είναι αυτά που κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους στο πεδίο της μάχης. Στον πόλεμο της Ουκρανίας χιλιάδες άρματα μάχης και από τις δυο πλευρές, γράφουν χιλιόμετρα στα εδάφη της Ουκρανίας μεταφέροντας προσωπικό αλλά και καταστρέφοντας στόχους.

Αν και οι ικανότητες τους είναι τρομακτικές τα συγκεκριμένα οχήματα δείχνουν να είναι ευάλωτα στα σύγχρονα μέσα και ιδίως στα drones.

Η Ελλάδα διαθέτει στη φαρέτρα της διάφορα άρματα μάχης όπως το γερμανικό Leopard το οποίο όλοι, λίγο πολύ έχουμε δει από κοντά σε παρελάσεις. Η χώρα μας έχει συνολικά 353 τέτοια άρματα, εκ των οποίων τα 183 αφορούν στο Leopard 2 A4 και τα 170 στο εξελιγμένο 2 HEL.

Advertisement
Advertisement

Πόσο γρήγορα κινούνται 55 τόνοι;

Το βάρος του 2 Α4 για παράδειγμα ξεπερνά τους 55 τόνους. Παρ’ όλα αυτά έχει την ικανότητα να κινείται γρήγορα όχι απλά στο δρόμο ή στο χώμα αλλά σε εμπόδια όπως νερό, τάφρο κ.λπ.

Το συγκεκριμένο εφοδιάζεται με κινητήρα diesel ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους και έχει την ικανότητα να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα τα 70 χλμ./ώρα, τουλάχιστον. Τεχνικά χαρακτηριστικά εντυπωσιακά όπως εντυπωσιακή και η κατανάλωση καυσίμου καθώς με 1.000 λίτρα μπορεί να καλύψει αποστάσεις από 220 έως 350 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H τελευταία BMW με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων…
Τρακάρισμα στο γκαράζ του πλοίου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Πόσες μεταχειρισμένες Porsche έχουν πουληθεί φέτος;