Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το «ηλιακό δέντρο» φόρτισης; (+video)

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι είναι το «ηλιακό δέντρο» φόρτισης; (+video)

ΝΕΑ

Τι είναι το «ηλιακό δέντρο» φόρτισης; (+video)

ΝΕΑ

Οι φορτιστές έχουν μια συγκεκριμένη μορφή και αισθητική. Ωστόσο, ποιος λέει ότι θα πρέπει να είναι αυτή, αποκλειστικά;

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία Solar Botanic Trees παρουσίασε το σχέδιο νέων δημόσιων φορτιστών, οι οποίοι ξεφεύγουν από την τυπική εικόνα που έχουν αυτοί που γνωρίζουμε ως τώρα.

Η διαμόρφωσή τους είναι αυτή ενός δέντρου, με τον κορμό και τα εκτεταμένα κλαριά του. Η δημιουργία τους δεν έχει να κάνει μόνο με το σχήμα τους αλλά και με την πρακτική πλευρά της κατασκευής τους, καθώς στο επάνω μέρος τους έχουν ενσωματωμένα ηλιακά πάνελς τα οποία τροφοδοτούν το σύστημα με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας τέτοιος φορτιστής μπορεί να παράγει και να παρέχει ενέργεια 5 kW. Όπως ανακοινώνεται, αυτή επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για ενέργεια ενός «τριαριού», όταν πρόκειται για οίκημα.

Τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι οι συγκεκριμένοι φορτιστές θα είναι διαθέσιμοι για εγκατάσταση εντός της επόμενης χρονιάς. Το σχήμα τους τους κάνει ελκυστικούς για την τοποθέτησή τους σε δημόσιους χώρους (πάρκινγκ ή μέρη αποκλειστικής φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων) ή στην αυλή ενός σπιτιού.

Advertisement

Θα έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης και ταχυφορτιστή και καθώς θα αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια θα δύνανται να φορτίζουν ένα αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να διατίθεται η επιπλέον ενέργεια που δεν χρησιμοποιείται στο δίκτυο κάποιου παρόχου.

Advertisement

Επιπλέον, το σχήμα τους επιτρέπει να λειτουργούν και ως σκέπαστρο για πεζούς ή αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας σε μέρη της πόλης όπου δεν υπάρχουν φυσικά δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο ηλεκτρικό είναι ο βασιλιάς της φόρτισης; (+video)
Έλληνες και ηλεκτροκίνηση: Οι 12+1 καλοί τρόποι της φόρτισης
Τι ποινές έχεις αν παρκάρεις σε θέση φόρτισης ηλεκτρικών;