Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι αυτό το πρωτότυπο της Audi;

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι αυτό το πρωτότυπο της Audi;

ΝΕΑ

Τι είναι αυτό το πρωτότυπο της Audi;

ΝΕΑ

Στην Audi, παρουσίασαν ένα καινούργιο πρωτότυπο με την ονομασία E-Cannonball το οποίο έχει έναν σκοπό: να μας μπερδέψει σχετικά…

Advertisement
Advertisement

Τι σχέση έχει η Audi με το «cannonball» και τι μπορεί να προσφέρει το όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες γι’ αυτό; Ας εξηγήσουμε πώς συνδέονται αυτοκίνητο και μια «ανόητη» προτροπή, όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα από τους εμπνευστές της.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους της αυτοκίνησης η λέξη «cannonball» παραπέμπει σε μια ιστορική κινηματογραφική ταινία. Λίγο βαθύτερα από αυτή, προσδιορίζει την προσπάθεια «Cannonball Run» την οποία προώθησε ο αμερικανικός αυτοκινητικός Τύπος τη δεκαετία του ’70 ως μια κίνηση να διασχίσει κάποιος τις ΗΠΑ από τη μία άκρη ως την άλλη με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και χωρίς να συλληφθεί από κάποιον σερίφη.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Audi θέλησαν να συνδυάσουν την ηλεκτροκίνηση με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη, την αντοχή και τη διάρκεια που πρέπει να έχει ένα όχημα το οποίο θα συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία. Και το E-Cannonball είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο έχει αυτό που χρειάζεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην αυτονομία του.

Ωστόσο, εκτός από την ταύτιση του οχήματος με την αυξημένη ικανότητα κίνησης, το χαρακτηριστικό καμουφλάζ το οποίο έχει το αμάξωμά του δείχνει ότι το E-Cannonball προσπαθεί να κρύψει το επανασχεδιασμένο e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο παρουσιάστηκε το 2018 και, πλέον, ήρθε ο καιρός για την ανανέωσή του.

Advertisement

Η έντονα πορτοκαλί μάσκα του φανερώνει τη νέα, πιο αδρή σε μορφοποίηση μάσκα και τους προβολείς, τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, o οποίος δείχνει περισσότερο σπορτίφ απ’ ό,τι τώρα, και την καινούργια αισθητική που θα έχει το επανασχεδιασμένο e-tron.

Advertisement

Στο πίσω μέρος τού E-Cannonball οι σχεδιαστές τής Audi αναδιαμόρφωσαν τόσο τον εκεί προφυλακτήρα, ενσωματώνοντας και αεροδυναμικό διαχύτη, ενώ επανασχεδίασαν και τα φωτιστικά σώματα. Τα στελέχη της εταιρείας δεν αναφέρουν πολλά στοιχεία για το πρωτότυπο αναφορικά με τα τεχνικά στοιχεία του, όπως για τους ηλεκτροκινητήρες του ή τις μπαταρίες του.

Advertisement

Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία τού επανασχεδιασμένου e-tron αναμένεται να αυξηθεί ως και τα 600 χλμ. (κατά «WLTP»), από τα 440 χλμ. που είναι τώρα, συγκριτικά. Αν και η Audi δεν έχει προσδιορίσει πότε θα παρουσιάσει το μοντέλο, αυτό αναμένεται να γίνει εντός του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A6 Avant e-tron, το πρωτότυπο που εντυπωσιάζει (video)
Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!
Audi RS e-tron GT: Αεροδυναμική υπεροχή (video)