Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γυρεύει η Volvo στο Ζάππειο;

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γυρεύει η Volvo στο Ζάππειο;

ΝΕΑ

Τι γυρεύει η Volvo στο Ζάππειο;

ΝΕΑ

Η Volvo συμμετέχει στην εβδομάδα δραστηριοτήτων για την κυκλοφοριακή αγωγή που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων τιτλοφορείται «Οδική Ασφάλεια: Παιδεία και Πολιτισμός» και εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «Ολύμπια 2016» του Ζάππειου Μέγαρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών και ήδη ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, με επισκέψεις αρκετών σχολείων ενώ αύριο και μεθαύριο, οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, με ώρες λειτουργίας 11.00-17.00.

Advertisement
Advertisement

Μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ. οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να διασκεδάσουν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω στη σημασία της προστασίας της ζωής στο δρόμο. Παράλληλα, σίγουρα θα εντυπωσιαστούν από την εμπειρία στον προσομοιωτή ανατροπής, που προσφέρει μία ρεαλιστική επίδειξη της χρησιμότητας των ζωνών ασφαλείας τριών σημείων σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Volvo V40 το οποίο αν και στατικό, με τη χρήση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μεταβάλλει την ισορροπία του ως προς το διαμήκη άξονα, φτάνοντας σταδιακά έως την πλήρη ανατροπή, με τους επιβάτες να αντιλαμβάνονται στην πράξη την αναγκαιότητα χρήσης των ζωνών ασφαλείας.

VOLVO KAI IOAΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ-640

Advertisement

Στο Ζάππειο βρίσκεται και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του Ινστιτούτου που χρησιμοποιείται για την παραστατική και αποτελεσματική παρουσίαση των προγραμμάτων οδικής ασφάλειας που έχει καταρτίσει και διεξάγει το Ι.Ο.ΑΣ. Μέρος του εξοπλισμού αυτού είναι ένας ακόμα, μικρότερος προσομοιωτής που αναπαριστά καθημερινές συνθήκες οδήγησης καθώς και μία διάταξη επίδειξης της δύναμης που ασκείται στο ανθρώπινο σώμα κατά την πρόσκρουση σε σταθερό σημείο, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την τεράστια χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων.

 

Advertisement