ΝΕΑ

Η BMW απέφυγε τον τάρανδο αλλά όχι τον… φωτογράφο (+video)

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW απέφυγε τον τάρανδο αλλά όχι τον… φωτογράφο (+video)

ΝΕΑ

Η BMW απέφυγε τον τάρανδο αλλά όχι τον… φωτογράφο (+video)

ΝΕΑ

Τα τεστ αποφυγής εμποδίου έχουν και τα απρόοπτά τους. Στην περίπτωση της BMW X5 λίγο έλειψε να την πληρώσει ο φωτογράφος.

Advertisement
Advertisement

Η BMW X5 του 2024 αντιμετώπισε την απαιτητική δοκιμασία αποφυγής εμποδίων, με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μέρος του ανανεωμένου μοντέλου τέταρτης γενιάς, διαθέτοντας κάποιες οπτικές βελτιώσεις, αναβαθμισμένη κυρτή οθόνη και αυξημένη ισχύ, οι επιδόσεις της κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν ενθουσίασαν.

Η έκδοση xDrive30d, η οποία τροφοδοτείται από έναν 3.0L turbodiesel, αποδίδει 298 ίππων, επιταχύνοντας από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Με βάρος σχεδόν 2,3 τόνους και μήκος κοντά στα 5 μέτρα, είναι ένα ευμεγέθες SUV που προσφέρει προαιρετικά τροχούς 19 έως 22 ιντσών.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής ελαφιού που διεξήχθη από την ιστοσελίδα Km77, εξοπλισμένη με ζάντες 21 ιντσών και ελαστικά Pirelli P Zero, η X5 δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στην αρχική του λωρίδα στα 77 χλμ/ώρα.

Η τάση του οχήματος να υποστρέφει οδήγησε σε μείωση της ταχύτητας εισόδου στα 72 χλμ/ώρα και αλλαγή στη λειτουργία Sport για να αποφεύγονται οι κώνοι.

Advertisement

Το νούμερο αυτό ήταν λιγότερο εντυπωσιακό από το αναμενόμενο, ιδίως όταν ανταγωνιζόταν τα Mercedes GLE και Audi Q7.

Ωστόσο, η X5 επέδειξε ικανότητα στη δοκιμή σλάλομ, ισοφαρίζοντας τη BMW Σειρά 3 Touring M340d xDrive και τη Mercedes-Benz EQE 350+ σε 23,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Σε ένα από τα περάσματα πάντως, η X5 υπέστρεψε με πολύ άτσαλο τρόπο και παρά τις προσπάθειες του οδηγού, λίγο έλλειψε να παρασύρει έναν από τους φωτογράφους της ιστοσελίδας που καταγράφουν την δοκιμασία. Ευτυχώς τα φρένα λειτούργησαν σωστά και δεν υπήρξε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;
Οι τιμές των νέων BMW X5 & X6 στην Ελλάδα
Η BMW ανανέωσε τις X5 και X6

Advertisement