ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η BMW για την Κίνα

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ετοιμάζει η BMW για την Κίνα

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η BMW για την Κίνα

ΝΕΑ

Η καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse της BMW θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για τα καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η BMW θα τη χρησιμοποιεί και για τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της τα οποία θα προορίζονται για την κινεζική αγορά.

Η βαυαρική εταιρεία (όπως και όλες όσες δραστηριοποιούνται εμπορικά στην ασιατική χώρα), εξελίσσει και κατασκευάζει εκδόσεις των αυτοκινήτων της οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στην κουλτούρα, στις ανάγκες και στις επιθυμίες των εκεί πελατών της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Όλιβερ Τσίπσε, o Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, αυτό πρόκειται να συμβεί και με όσα θα βασίζονται στην πλατφόρμα Neue Klasse.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας παραβρέθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας το οποίο έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA Mobility 2023).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Automotive News Europe, ο Τσίπσε ερωτώμενος σχετικά δήλωσε: «Σήμερα, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά. Όμως, το Τμήμα Σχεδιασμού της BMW στη Σαγκάη ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται δημιουργώντας σχέδια και αναπτύσσοντάς λειτουργίες ειδικά τα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα και τα οποία θα προορίζονται για την κινεζική αγορά».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη έκθεση η γερμανική εταιρεία παρουσίασε επίσημα το Vision Neue Klasse, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο για να δείξει το αισθητικό και κατασκευαστικό μέλλον των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Τότε, ο Τσίπσε (φωτογραφία) είχε πει ότι το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται σε αυτό θα διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία που υπάρχουν στο πρωτότυπο. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα Neue Klasse θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2025 στο εργοστάσιο της BMW το οποίο βρίσκεται στην ουγγρική πόλη Debrecen.

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτή, δηλαδή για τις μπαταρίες της ή για τους ηλεκτροκινητήρες που θα διαθέτει, όπως και για το σύστημα πολυμέσων που θα ενσωματώνει. Πάντως, αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία τουλάχιστον έξι νέων μοντέλων.

Advertisement

Τέλος, η καινούργια πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε, μελλοντικά, να μπορεί να υποστηρίζει την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία να διαθέτουν κυψέλες καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 1.360 άλογα έρχεται η ηλεκτρική BMW M3!
BMW: Τέλος στη μηνιαία συνδρομή για τα καθίσματα
Η BMW τα αλλάζει όλα στα ηλεκτρικά της!