Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW τα αλλάζει όλα στα ηλεκτρικά της!

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW τα αλλάζει όλα στα ηλεκτρικά της!

ΝΕΑ

Η BMW τα αλλάζει όλα στα ηλεκτρικά της!

ΝΕΑ

Με βάση το πρωτότυπο Vision Neue Klasse που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, η BMW μπαίνει σε μία εντελώς νέα εποχή. Και αυτό είναι το πρώτο δείγμα.

Advertisement
Advertisement

Μετά από την εντυπωσιακή παρουσίαση του Vision Neue Klasse στην έκθεση του Μονάχου, η BMW ξεκινά να δείχνει τα πρώτα οχήματα που θα βασίζονται σε αυτή την εντελώς νέα φιλοσοφία.

Το SUV της φωτογραφίας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026, και αντιπροσωπεύει μια τολμηρή απόκλιση από το BMW iX3 αποτελώντας μέρος της φιλόδοξης σειράς ηλεκτρικών οχημάτων Neue Klasse της BMW, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μεταξύ 2025 και 2027.

Το νέο αυτό SUV, το οποίο παρουσιάστηκε εν συντομία κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του εντυπωσιακού πρωτότυπου BMW Vision Neue Klasse, θα τοποθετηθεί ως άμεσος ανταγωνιστής των Audi Q6 E-tron και Mercedes EQC SUV που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το Vision Neue Klasse concept είναι ένα κομψό, χαμηλό σεντάν, η BMW παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην κατηγορία των SUV, αφήνοντας υπονοούμενα για ηλεκτρικούς αντικαταστάτες δημοφιλών μοντέλων όπως τα X3, X5, X6 και X7.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, επιβεβαίωσε τα σχέδια για “έξι μοντέλα Neue Klasse σε 24 μήνες (από το 2025), από SUV έως sedan, θα έχουμε κάτι για κάθε πελάτη”.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Domagog Dukec, υπογραμμίζει την αφοσίωσή τους τόσο σε παραδοσιακά σχέδια τριών όγκων όσο και σε SUV στο πλαίσιο της σειράς Neue Klasse.

Advertisement

Το πρώτο μοντέλο αυτής της σειράς θα είναι ένα sedan στο μέγεθος περίπου της BMW Σειράς 3, που θα μοιάζει πολύ με το νέο concept car. Το δεύτερο μοντέλο θα είναι ένα στενά συνδεδεμένο SUV, που θα τοποθετηθεί ως διάδοχος του σημερινού iX3.

Όσον αφορά την αποδοτικότητα, το Neue Klasse SUV αναμένεται να είναι 25% πιο αποδοτικό από τον προκάτοχό του, παρέχοντας δυνητικά μια αυτονομία περίπου 580 χιλιομέτρων.

Advertisement

Θα υποστηρίζει επίσης γρήγορη φόρτιση στα 270 kW,  ενώ οι μπαταρίες επόμενης γενιάς της BMW αναμένεται να απελευθερώσουν περισσότερο χώρο στην καμπίνα σε σύγκριση με το iX3, το οποίο βασίζεται σε μια πλατφόρμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο εσωτερικό, το Neue Klasse SUV θα διαθέτει την ιδιαίτερα προηγμένη ένατη γενιά του συστήματος infotainment iDrive της BMW, με πανοραμική head-up οθόνη, διεπαφές με χειρονομίες και φωνητικό έλεγχο.

Η έμφαση θα δοθεί στη βιωσιμότητα, την ευρυχωρία και τη δημιουργία ενός “ζεστού” και “οικείου” εσωτερικού περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από τις τρέχουσες προτάσεις EV της BMW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)
IAA Mobility 2023: Όλες οι πρεμιέρες του Μονάχου (+ video)
Vision Neue Klasse: Έτσι θα είναι οι BMW στο άμεσο μέλλον (+video)