Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι έκανε στο Tesla Model Y η Pu.Labo;

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι έκανε στο Tesla Model Y η Pu.Labo;

ΝΕΑ

Τι έκανε στο Tesla Model Y η Pu.Labo;

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι δεν κατασκευάζουν μόνο τα δικά τους αυτοκίνητα. Πλέον, έχουν αρχίσει να βελτιώνουν και αυτά αλλοδαπών εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Η Pu.Labo είναι ένας οίκος βελτιώσεων ο οποίος έχει έδρα στη Σαγκάη, σε κοντινή απόσταση από το Gigafactory που διαθέτει η Tesla στην Κίνα. Συνεπώς, ήταν σχετικά εύκολο για τους ανθρώπους της να σκεφτούν να κάνουν κάτι ώστε να αλλάξουν το αμιγώς ηλεκτρικό αμερικανικό μοντέλο.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το Model Y έχει μετατραπεί σε ένα εκτός δρόμου όχημα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην απόστασή του από το έδαφος.

Οι μηχανικοί της Pu.Labo δημιούργησαν ένα κιτ ανάρτησης το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αυξάνει την απόστασή του από αυτό κατά 6,3 εκατοστά ή ακόμα και κατά 12,7 εκατοστά, σε σχέση με αυτό που έχει ήδη το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Tesla, το ύψος του Model Y από το έδαφος είναι 15,7 εκατοστά. Συνεπώς, με την τοποθέτηση της ανάρτησης από την κινεζική εταιρεία, αυτό κυμαίνεται, πλέον, μεταξύ 22,0 και 28,4 εκατοστών.

Η Pu.Labo συνδυάζει την ανάρτηση που έχει εξελίξει με μεγαλύτερους τροχούς και με ελαστικά της BF Goodrich τα οποία αποδίδουν καλά και κατά την εκτός δρόμου κίνηση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο γερμανικό Auto Motor und Sport, η Pu.Labo διαθέτει τη βελτιωμένη ανάρτηση του Model Y σε κιτ το οποίο κάποιος μπορεί να το αγοράσει και να το εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του, εφόσον επιθυμεί.

Advertisement

Στη Γερμανία, το κόστος αγοράς και μεταφορικών (η αποστολή γίνεται από την Κίνα) είναι περίπου 11.400 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του «AMS».

Για όσους δεν θέλουν αυτό αλλά επιθυμούν να αυξήσουν το ύψος του Model Y από το έδαφος η Pu.Labo προσφέρει ένα άλλο κιτ το οποίο ανυψώνει το αυτοκίνητο κατά 3,8 εκατοστά, με κόστος περίπου 950 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι στο γερμανικό Gigafactory
Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;
H Tesla ανανεώνει και το Model Y

Advertisement