Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι δουλειά έχει μία Ferrari στο εργοστάσιο της Lamborghini; (+video)

Ελλάδα 20:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tι δουλειά έχει μία Ferrari στο εργοστάσιο της Lamborghini; (+video)

ΝΕΑ

Tι δουλειά έχει μία Ferrari στο εργοστάσιο της Lamborghini; (+video)

ΝΕΑ

Oι δύο… άσπονδοι συντοπίτες φαίνεται ότι ανταλλάσσουν ιδέες. Τώρα ποιος αντιγράφει ποιον μένει να το δούμε.

Advertisement
Advertisement

Για όσους γνωρίζουν το πως κινείται η αυτοκινητοβιομηχανία, δεν είναι παράξενο μία εταιρία να “ξεψαχνίζει” τα μοντέλα του ανταγωνισμού, υποβάλλοντάς τα ακόμα και σε δοκιμές για να δει πως θα τοποθετήσει στην αγορά το δικό της αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση όμως των Ferrari και Lamborghini τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς και οι δύο ιταλικές εταιρίες δεν είναι συνηθισμένες εταιρίες. Και όμως, όπως φαίνεται από το video που τράβηξε ο YouTuber Varryx, η Lamborghini φαίνεται να μελετά την Ferrari από κοντά.

Παραμονεύοντας έξω από το εργοστάσιο της Sant’Agata ο συγκεκριμένος ΥouTuber καταγράφει διάφορα αυτοκίνητα να μπαινοβγαίνουν. Και ξαφνικά βλέπει μία SF90 Stradale, με το πακέτο Asseto Fiorano να μπαινοβγαίνει στις πύλες του εργοστασίου της Lamborghini με διαφορετικό οδηγό κάθε φορά.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini είχε και στο παρελθόν “μελετήσει” μοντέλα της Ferrari και φαίνεται ότι για το νέο της μοντέλο, στόχος είναι η SF90. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Lamborghini ετοιμάζει ένα plug-in υβριδικό μοντέλο για αντικατάσταση της Aventador, ενώ ετοιμάζει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της για το 2028.

Η SF90 εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 ο οποίος συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, και συνδυαστική ισχύ στους 1.000 ίππους. Είναι η πιο γρήγορη Ferrari στην γκάμα της εταιρίας, με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική 340 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η Lamborghini έχει επιβεβαιώσει ότι θα κατασκευάσει το νέο κορυφαίο μοντέλο της με κινητήρα στο κέντρο, ο οποίος θα είναι μία υβριδική έκδοση του V12. Προφανώς οι μηχανικοί της μελετούν την SF90 και ίσως και την πιο πρόσφατη 296 GTB έτσι ώστε να δουν πως η “άσπονδοι” γείτονες έχουν προχωρήσει με τα θέματα του εξηλεκτρισμού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari – Lamborghini: Γιατί θα δυσκολευτούν με τα ηλεκτρικά;
Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)
Lamborghini: Αναζητά «αγάπη» και ας εξηλεκτριστεί