Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι απέγινε η πανέμορφη τετράθυρη Lamborghini Estoque; (+video)

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tι απέγινε η πανέμορφη τετράθυρη Lamborghini Estoque; (+video)

ΝΕΑ

Tι απέγινε η πανέμορφη τετράθυρη Lamborghini Estoque; (+video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πολύ ξεχωριστά πρωτότυπα της Lamborghini χάθηκε στην πορεία των χρόνων και την… σκόνη των SUV; Τι έφταιξε και δεν την είδαμε σε παραγωγή;

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία ότι κατά καιρούς η Lamborghini παρουσιάζει μερικές από τις πιο extreme αλλά και ιδιαίτερες σχεδιαστικές ιδέες στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάτι που έγινε και στο μακρινό πλέον 2008, όταν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι είχε παρουσιάσει την πρότασή της για ένα τετράθυρο μεγάλο sedan με την ονομασία Estoque.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα αυτοκίνητα της Lamborghini το hype που δημιούργησε σε όλο τον κόσμο και τα δεκάδες δημοσιεύματα στον ειδικό και μη Τύπο, προκάλεσαν και υψηλές προσδοκίες ότι θα δούμε μία τέτοια Lambo στην παραγωγή. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως φαινόταν από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Για να θυμηθούμε λίγο τα τεχνικά της στοιχεία, η Εstoque χρησιμοποιούσε το αλουμινένιο πλαίσιο του Audi A8 και ήταν εφοδιασμένο με τον V10 κινητήρα της Gallardo με απόδοση στους 563 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γινόταν στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, και η μέγιστη ταχύτητα που ανακοίνωνε το εργοστάσιο ήταν στα 305 χλμ/ώρα.

Η σχεδίασή της ακολουθούσε την αισθητική αντίληψη της Lamborghini, με μία πολύ εντυπωσιακή μάσκα και υπέροχες αναλογίες στο πλάι. Ξεκάθαρο δείγμα της ιταλικής σχεδιαστικής σχολής, ενθουσίασε το κοινό και μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν ότι ήταν πολύ πιο ιδιαίτερη και δυναμική από την Porsche Panamera που βγήκε στην παραγωγή.

Η τελευταία ίσως να ήταν και η αιτία που η Estoque δεν βρήκε τον δρόμο για την παραγωγή, καθώς, παρά την γενικευμένη αποδοχή του κοινού, το γκρουπ VW έδωσε το πράσινο φως για την Panamera. H Estoque μπήκε στο ράφι, επανήλθε στο 2010 με ενδεχόμενο να βγει στην παραγωγή το 2012, όμως η VW δεν πήρε τελικά το ΟΚ για να προχωρήσει περισσότερο.

Advertisement

Και πάλι, όμως, η Lamborghini δεν πήρε χρηματοδότηση από το γκρουπ για το συγκεκριμένο μοντέλο, κάτι που έβαλε οριστική ταφόπλακα στο ενδεχόμενο μιας τετράθυρης σπορ μπερλίνας από την ιταλική μάρκα.

Advertisement

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς η κυριαρχία των SUV στα χρόνια που ακολούθησαν έστρεψαν το ενδιαφέρον του γκρουπ προς αυτή την κατεύθυνση. Και όπως αποδείχτηκε έκαναν πολύ σωστά, μιας και η Urus είναι μία τεράστια εμπορική επιτυχία και το μοντέλο που ανέβασε πολύ ψηλά το status και τα έσοδα της Lamborghini.

Κάτι όμως μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι οι Ιταλοί και το γκρουπ είχαν χρυσάφι στα χέρια τους και το άφησαν να χαθεί. Και όσο την κοιτάζουμε, τόσο πιο πολύ αναρωτιόμαστε τι θα είχε γίνει αν αυτή η πανέμορφη μεγάλη Lamborghini είχε βρει τον δρόμο για την παραγωγή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini: Οι σχεδιαστές της αρχέτυπης και της νέας Countach… στο ίδιο τραπέζι (+video)
Διαφορετική σε όλα η διάδοχος της Lamborghini Aventador
Lamborghini Countach: Πόσο (δεν) άλλαξε