Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τί αλλάζει στο μεγάλο έργο Μπράλος-Άμφισσα;

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί αλλάζει στο μεγάλο έργο Μπράλος-Άμφισσα;

ΝΕΑ

Τί αλλάζει στο μεγάλο έργο Μπράλος-Άμφισσα;

ΝΕΑ

Μια πολύ σημαντική αλλαγή, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, ανακοίνωσε ο υπουργός και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Δίδυμες σήραγγες θα αποκτήσει το οδικό έργο Μπράλος – Άμφισσα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της ημερίδας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φωκίδας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή στην κατασκευή των σηράγγων και αντί για μια σήραγγα διπλής κατεύθυνσης, ο νέος δρόμος θα διαθέτει για λόγους ασφαλείας, δύο σήραγγες μονής κατεύθυνσης.

Το μήκος της δίδυμης σήραγγας θα είναι 2.200 μέτρα και θα αποτελεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο για το Μπράλος-Άμφισσα. «Ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65. Αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, αλλά και σύνδεσης Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Το έργο, για το οποίο έχει εγκριθεί προκαταβολή ύτψους 30,5 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής των μελετών για έλεγχο, αλλά και δικαστικών διαδικασιών, που σχετίζονται με την απαλλοτριώσεις.