Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πώς κατασκευάζεται μία Aston Martin DBX (+video)

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πώς κατασκευάζεται μία Aston Martin DBX (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πώς κατασκευάζεται μία Aston Martin DBX (+video)

ΝΕΑ

Δε θα μπορούσε η κατασκευή ενός premium SUV να είναι μία απλή υπόθεση και για αυτό ακριβώς η διαδικασία είναι εντυπωσιακή.

Advertisement
Advertisement

Οι Βρετανοί ξέρουν όσο λίγοι να κατασκευάζουν αυτοκίνητο με κομψότητα, πολυτέλεια, επιβλητικότητα και απαράμιλλο στυλ. Η Aston Martin όχι απλά δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά ξεχωρίζει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα χάρη στον τρόπο που ακολουθεί τη διαδικασία κατασκευής.

Σύμφωνα με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η DBX είναι το ισχυρότερο πολυτελές SUV που υπάρχει. Ο κινητήρας βέβαια είναι γερμανικός, καθώς είναι ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων της Mercedes-AMG.

Το θέμα είναι όμως τί δουλειά γίνεται στο περίβλημα, στο αμάξωμα και στην καμπίνα. Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει αναλυτικά πώς το ένα μέρος της DBX διαδέχεται το άλλο, με την προσοχή στη λεπτομέρεια να είναι τρομερή.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινούν από το αμάξωμα, όπου το σασί και τα πάνελς προστίθενται, όλα προσεκτικά γυαλισμένα και φινιρισμένα χωρίς καμία ατέλεια. Από εκεί και πέρα, τη βαφή αναλαμβάνει ένα ρομπότ.

Η ιδιαιτερότητα στο εργοστάσιο του Γκέιντον είναι πως ορισμένα εξαρτήματα και μέρη είναι χειροποίητα και έρχονται απευθείας από εξειδικευμένους ανθρώπους αντί για ρομπότ. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί εύκολα και στο βίντεο, όπου η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ξανά εντυπωσιακή.

Advertisement

Το θέαμα γίνεται ακόμα καλύτερο όταν πηγαίνουν στο εσωτερικό της DBX. Ικανότατοι τεχνίτες αναλαμβάνουν την κατασκευή των καθισμάτων, τα οποία είναι και αυτά χειροποίητα!

Advertisement

Σύμφωνα με την Aston Martin, μόνο ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να τοποθετήσει το αφρώδες του καθίσματος τέλεια, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη άνεση.

Άλλες λεπτομέρειες, όπως οι ραφές και το έμβλημα της εταιρείας τοποθετούνται από ρομπότ για λόγους ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Απολαύστε τη μοναδική αυτή διαδικασία στο αναλυτικό βίντεο:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εθεάθη στην Ελλάδα η Aston Martin DBX
Δοκιμή: Aston Martin DBX 707
Ποιος είναι η αιτία για την Aston Martin DBX707 AMR23;