Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι 30, τι 40, τι 50: Όταν οι ιδέες παραμένουν επίκαιρες

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι 30, τι 40, τι 50: Όταν οι ιδέες παραμένουν επίκαιρες

ΝΕΑ

Τι 30, τι 40, τι 50: Όταν οι ιδέες παραμένουν επίκαιρες

ΝΕΑ

Η Italdesign επανασχεδιάζει την ιδέα του Giugiaro του 1973, με το ηλεκτρικό πρωτότυπο Asso di Picche In Movimento.

Advertisement
Advertisement

Οι δημιουργίες του παρελθόντος μπορούν να ξαναγεννηθούν σήμερα, σε ακόμα καλύτερη μορφή από πριν και για να το αποδείξει αυτό έρχεται το Italdesign Asso di Picche In Movimento, ένα ψηφιακό πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού 2+2, που αποτίει φόρο τιμής σε ένα «έργο τέχνης του 1973».

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημερινή ψηφιακή δημιουργία, θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες του χρόνου 50 χρόνια πίσω, όταν ο Giugiaro και η ομάδα εργασίας του από το Italdesign Style Center παρουσίασαν το Asso di Picche στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1973.

Advertisement
Advertisement

Μια μελέτη για ένα σπορ κουπέ 2+2 βασισμένο στο πλαίσιο και τη μηχανική του Audi 80 της εποχής, που ήθελε και αναπτύχθηκε για το ιστορικό αμάξωμα Karmann, με στιλιστικές αναφορές στις προηγούμενες ιδέες Alfa Romeo Caimano και Maserati Boomerang της Italdesign.

Με την εμπειρία πενήντα χρόνων τεχνολογικής εξέλιξης, η Italdesign με έδρα το Τορίνο θέλει έτσι να αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν της και ταυτόχρονα να επιδείξει την ικανότητά της να μεταφέρει την παράδοση στην παραγωγή του σήμερα και του αύριο.

Ο Joaquin Garcia, Επικεφαλής Σχεδίασης της Italdesign, περιγράφει τη νέα ψηφιακή ιδέα ως εξής: «Πενήντα χρόνια αργότερα, η σχεδίαση ενός μοντέλου αυτοκινήτου συνεχίζει να είναι η επίσημη ερμηνεία της έννοιας της κίνησης».

Advertisement

Οι εσωτερικοί χώροι του ψηφιακού  Asso di Picche In Movimento έχουν διατηρηθεί πιστοί στο πρωτότυπο του 1973, με ρύθμιση 2+2 που ευνοεί τη μέγιστη άνεση για τον οδηγό και τον συνοδηγό να «θυσιάζουν» τα δύο καθίσματα στο πίσω μέρος στον βωμό της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το 3θυρο κουπέ χωρίς κεντρική κολόνα που έχει μήκος 4,66 μέτρα, πλάτος και ύψος 1,94 μέτρα. μόλις 1,23 μέτρα ή λίγο πάνω από μια Lamborghini Huracan .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Hyundai με τον Giugiaro αναβιώνουν την ιστορία τους (+video)
To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο
CES 2023: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας