Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θωρακισμένη Ferrari για απόλυτη προστασία!

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θωρακισμένη Ferrari για απόλυτη προστασία!

ΝΕΑ

Θωρακισμένη Ferrari για απόλυτη προστασία!

ΝΕΑ

Αυτή εδώ μοιάζει με οποιοδήποτε άλλη Ferrari 458 Speciale, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, αυτό που δεν αποκαλύπτεται με γυμνό μάτι, είναι πως διαφέρει στο ότι διαθέτει πραγματικά θωρακισμένη προστασία στο αμάξωμά της.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία με το όνομα AddArmor βρίσκεται πίσω από αυτή την θωρακισμένη 458 Speciale και τη χρησιμοποιεί προκειμένου να αποδείξει στον κόσμο ότι τα θωρακισμένα οχήματα δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά βαριά και ότι ακόμη και τα supercars μπορούν να υιοθετήσουν την ανάλογη προστασία για τους διακεκριμένους επιβάτες τους χωρίς τεράστιο κόστος στο βάρος και την απόδοση τους.

Η AddArmor έχει εφοδιάσει το ιταλικό supercar με προστασία επιπέδου B4 που είναι σε θέση να αποκρούσει τις επιθέσεις από περίστροφο 44άρι Magnum. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ειδικού υλικού που είναι 10 φορές ισχυρότερο από το βαλλιστικό χάλυβα αλλά ζυγίζει 60% λιγότερο. Η θωρακισμένη προστασία προσθέτει 70 κιλά στο αυτοκίνητο, αλλά η AddArmor έχει κάνει ότι μπορεί ώστε να αντισταθμίσει αυτή την αύξηση βάρους.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, έχει προσαρμόσει όπου είναι δυνατό ανθρακονήματα που προσφέρει η Ferrari για την 458 Speciale, καθώς και ένα ελαφρύ σύστημα εξάτμισης Capristo. Αυτές οι αναβαθμίσεις σημαίνουν ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 30 κιλά περισσότερο από το αντίστοιχο εργοστασιακό. Παράλληλα, το νέο σύστημα εξάτμισης προσθέτει επίσης 40 ίππους στην ισχύ του κινητήρα, οπότε η αύξηση βάρους ισοσκελίζεται και εν τέλει, κανείς δεν θα καταλάβει το παραμικρό.

Η AddArmor δεν έχει προσδιορίσει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την τροποποίηση της συγκεκριμένης 458 Speciale, αλλά αναφέρει πως αυτή συνολικά κοστίζει 510.000 ευρώ. Παρόμοιες αναβαθμίσεις θωράκισης προσφέρονται και για άλλα supercar, ενώ σημειώστε πως η ¨πανοπλία” δύναται να αφαιρεθεί όταν έρθει η ώρα για την πώληση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Η Ferrari με… CEO από την Apple;

Advertisement

Ελλάδα: Έκανε “λιώμα” τη Ferrari του με πινακίδες ΔΟΚ …

Η ξεχωριστή Ferrari 488 GT Modificata (video)

 

Advertisement