Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η Ferrari με… CEO από την Apple;

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari με… CEO από την Apple;

Car Gadget

Η Ferrari με… CEO από την Apple;

Car Gadget

Ο Luca Maestri, CFO της Apple, και ο πρώην αρχισχεδιαστής, Jony Ive, είναι δύο από τους υποψήφιους για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, αποχώρησε εσπευσμένα από την υψηλή θέση στο οργανόγραμμα της ιταλικής φίρμας και θα σταματήσει να εργάζεται από την ερχόμενη Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του Camilleri ανέφερε ότι σταματάει για “προσωπικούς του λόγους” και δεν υπήρχαν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα. Προσωρινά, θα αναλάβει το τιμόνι της θρυλικής εταιρείας με το άλογο ο πρόεδρος, John Elkann, μέχρι να βρεθεί ο μόνιμος διάδοχος της θέσης του CEO.

Ένας εκπρόσωπος της F1 απέρριψε τις φήμες σχετικά με τον πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας και πρώην επικεφαλής της Lamborghini, Stefano Domenicali, θα μπορούσε να αναλάβει τη κενή καρέκλα στα γραφεία της Ferrari, μιας και από 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει καθήκοντα ως CEO στην F1.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν έναν από τους υποψήφιους για τη θέση να είναι ο Vittorio Colao, Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, αλλά το Reuters απέρριξε αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως “αβάσιμους”.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι δύο είναι οι σημαντικότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν στενή σχέση με την Apple. Το Reuters αναφέρει ότι ο CFO της Apple, Luca Maestri και ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της “μηλοεταιρείας”, Jony Ive είναι οι “πιθανότεροι υποψήφιοι” για τη θέση στη Ferrari.

Advertisement

Ο Maestri έχει υπηρετήσει ως CFO της Apple από το 2014, ενώ πέρασε και από τις θέσεις του αντιπροέδρου οικονομικών και εταιρικού ελεγκτή. Ο Jony Ive αποχώρησε από την Apple μόλις πέρυσι, μετά από 30 χρόνια συνεργασίας, έχοντας τον τίτλο του επικεφαλής σχεδιασμού. Δημιούργησε τη δική του εταιρεία σχεδίασης, LoveFrom, και συνεργάζεται τόσο με την Apple όσο και με την Airbnb.