Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ξεχωριστή Ferrari 488 GT Modificata (video)

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ξεχωριστή Ferrari 488 GT Modificata (video)

ΝΕΑ

Η ξεχωριστή Ferrari 488 GT Modificata (video)

ΝΕΑ

Με πλούσια αγωνιστική κληρονομία, το νέο «υπερ-όπλο» της Ferrari καταφτάνει για να… οργώσει τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Δεν σταματά να μας… σφυροκοπά με νέα μοντέλα η Ferrari, η οποία μόλις λίγα 24ωρα πριν αποκάλυψε την ολοκαίνουρια 488 GT Modificata, ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για την πίστα.

Το νέο υπερ – όπλο της εταιρείας από το Μαρανέλο αντλεί έμπνευση αλλά και… τεχνολογία από τις αγωνιστικές 488 GT3 και 488 GTE, ενώ για την απόκτησή της δεν αρκεί μόνο ένας πλούσιος τραπεζικός λογαριασμός. Διότι πωλείται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και μόνο σε όσους συμμετέχουν στα events “Ferrari Competizioni GT”.

Πηγή τροφοδότησης της Modificata συνιστά ένας V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ο οποίος αποδίδει 700 ps, ενώ για την κατασκευή του έχουν αξιοποιηθεί στοιχεία και εξαρτήματα από τους κινητήρες της μάρκας που συναντώνται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Για την κατασκευή του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα, με μοναδική εξαίρεση την αλουμινένια οροφή, ενώ το σύστημα φρένων έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Brembo.

Παράλληλα, ένα από τα μεγάλα ατού της 488 GT Modificata είναι η αεροδυναμική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ταχύτητες της τάξεως των 230 χλμ./ώρα μπορούν να παραχθούν έως και 1.000 kg κάθετης δύναμης.

Advertisement

Ως στάνταρ, μεταξύ άλλων, προσφέρεται V-Box που αντλεί δεδομένα από ένα σύστημα τηλεμετρίας της Bosch και σύστημα παρακολούθησης και μέτρησης της πίεσης ελαστικών TPMS.

H Ferrari μας συστήνει με το μοντέλο μέσω ενός σύντομου βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Στο “σφυρί” δύο πολυτελή αυτοκίνητα του Ντόναλντ Τραμπ

Advertisement

Τα αυτοκίνητα που προστάτευαν τους Πλανητάρχες

Πολέμιος των θερμικών κινητήρων ο Μπάιντεν