Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

This is… Spartan 2.0!

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

This is… Spartan 2.0!

ΝΕΑ

This is… Spartan 2.0!

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό 4Χ4 της νεοσύστατης τσεχικής εταιρείας MW Motors, «προκαλεί» με τις επιδόσεις και την τιμή του, τον υψηλό ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η MW Motors, είναι μια start-up εταιρεία, αλλά κόντρα στη βραχεία ιστορική της διαδρομή, έχει υψηλές φιλοδοξίες, στις οποίες θέλει να ανταποκριθεί.

Το λανσάρισμα ενός «σκληροτράχηλου» 4Χ4, με τιμή 39.990 ευρώ (για την εγχώρια αγορά), είναι μια καλή αρχή, την στιγμή μάλιστα που το Spartan 2.0, έχει «προσγειωθεί» και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το ηλεκτρικό Spartan 2.0!

«Οι πραγματικοί λάτρεις του 4×4, η αγροτική κοινότητα, οι εργαζόμενοι στη δασοκομία, οι λάτρεις της ακραίας δραστηριότητας και οι εταιρείες υπόγειας εξόρυξης, νοιάζονται για τις στιβαρές, ακατέργαστες επιδόσεις και όχι για τους φανταχτερούς εσωτερικούς χώρους ή τα αξεσουάρ», αναφέρει σ’ ένα ιδιότυπο… μανιφέστο, η τσεχική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που το πλαίσιο και το αμάξωμα του τύπου G-Wagen είναι γνωστά από το Gurkha 4×4 της ινδικής εταιρείας Force Motors και η μπαταρία αγοράζεται από την Κίνα, όλα τα άλλα είναι δουλειά των Τσέχων.

Οι μηχανικοί έλαβαν τα σχόλια των πελατών του αρχικού Spartan EV – μια μετατροπή του UAZ Hunter, ενός ρωσικού στρατιωτικού 4×4 που χρονολογείται από το 1971 – από όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Στο Spartan 2.0, ένας μόνο κινητήρας, στη θέση ενός κιβωτίου ταχυτήτων αποδίδει 174 ίππους και αρκετή ροπή. Υπάρχουν επίσης -χειροκίνητα ελεγχόμενα- διαφορικά μπλοκέ στους δύο άξονες και σλύστημα ελέγχους κατάβασης από λόφο.

Advertisement

Με ωφέλιμη χωρητικότητα 57,4 kWh, η μπαταρία περάχει αυτονομία περίπου 262 χιλιομέτρων, με μία μόνο φόρτιση και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει σε μια πληρότητας της τάξεως του 80%, είναι όσο και αυτό που… «χρειάζεστε για ένα μεσημεριανό γεύμα», υποστηρίζει η εταιρεία.

Με μήκος 4116 mm και πλάτος 1812 mm, το Spartan 2.0 είναι σημαντικά μικρότερο από τα περισσότερα off-roader, επιτρέποντας ευκολότερους ελιγμούς σε αγροτικές περιοχές. Η γωνία προσέγγισής του, δηλώνεται στις 38 μοίρες και η γωνία αναχώρησής του στις 35 μοίρες.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι απέριττο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει η MW Motors, ωστόσο διαθέτει τα βασικά εξοπλιστικά καλούδια, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ψηφιακό σύστημα ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επόμενη μέρα της Lynk & Co σε πρωτότυπο
Το Zeekr 001 σπάει το «φράγμα» των 1.000 χιλιομέτρων
Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8